Weer toekomst!

Op Wereldvluchtelingendag, maandag 20 juni, opende Prinses Beatrix de foto-expositie bij Museum Hilversum. De expositie is nu op tournee.

Ahmet Polat, Foto van Aissata
Ahmet Polat, Foto van Aissata

Met de kleurrijke expositie maken Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en Museum Hilversum zichtbaar hoe vluchtelingen zich inzetten om in Nederland een nieuwe toekomst op te bouwen. De foto's zijn gemaakt door Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat.'Vluchtelingen die in Nederland zijn, worden vaak neergezet als hulpbehoevende mensen', aldus Mardjan Seighali, directeur van het UAF. 'We willen daar verandering in brengen en met de expositie het andere verhaal over vluchtelingen vertellen. De foto's tonen hoe hard ze werken aan hun toekomst en proberen volwaardig deel uit te maken van de samenleving waarin ze terecht zijn gekomen: door de taal te leren, onderwijs te volgen en te werken.'.

De Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat ziet de expositie als een waardevolle aanvulling op de hedendaagse beeldvorming over vluchtelingen: 'Als je mensen fotografeert in een hoekje van een kamer met een matrasje op de grond, in zwart-wit, eenzaam en alleen, dan creëer je een afstand. Je kunt óók laten zien dat ze deel uitmaken van een gezin, verjaardagen vieren, afspreken met vrienden, of bezig zijn met een opleiding of een stage. Bijvoorbeeld Aissata uit Ivoorkust, die docent Frans wil worden en voor de klas staat. Of Victor uit Rwanda, die in een ziekenhuis wil werken als verpleger. Het gewone leven waar ze al die jaren naar op zoek zijn geweest.'

4 december 2018 - 13 januari 2019

Koninklijke Bibliotheek
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
070-3140911
info@kb.nl
www.kb.nl
@KB_Nederland (twitter)
De bibliotheek is geopend maandag en vrijdag van 10.00-18.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 10.00-20.00 uur en op zaterdg van 10.00-16.00 uur.

Er is werk te zien van
Ahmet Polat

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl