Weer toekomst!

Op Wereldvluchtelingendag, maandag 20 juni, opent Prinses Beatrix de foto-expositie Weer toekomst!. Met de kleurrijke expositie maken Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en Museum Hilversum zichtbaar hoe vluchtelingen zich inzetten om in Nederland een nieuwe toekomst op te bouwen. De foto's zijn gemaakt door Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat.

Ahmet Polat, Foto van Aissata
Ahmet Polat, Foto van Aissata

'Vluchtelingen die in Nederland zijn, worden vaak neergezet als hulpbehoevende mensen', aldus Mardjan Seighali, directeur van het UAF. 'We willen daar verandering in brengen en met de expositie het andere verhaal over vluchtelingen vertellen. De foto's tonen hoe hard ze werken aan hun toekomst en proberen volwaardig deel uit te maken van de samenleving waarin ze terecht zijn gekomen: door de taal te leren, onderwijs te volgen en te werken.' De opening op 20 juni wordt gepresenteerd door Lucas de Man, presentator van het TV-programma Kunstuur.De Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat ziet de expositie als een waardevolle aanvulling op de hedendaagse beeldvorming over vluchtelingen: 'Als je mensen fotografeert in een hoekje van een kamer met een matrasje op de grond, in zwart-wit, eenzaam en alleen, dan creëer je een afstand. Je kunt óók laten zien dat ze deel uitmaken van een gezin, verjaardagen vieren, afspreken met vrienden, of bezig zijn met een opleiding of een stage. Bijvoorbeeld Aissata uit Ivoorkust, die docent Frans wil worden en voor de klas staat. Of Victor uit Rwanda, die in een ziekenhuis wil werken als verpleger. Het gewone leven waar ze al die jaren naar op zoek zijn geweest.'

De expositie in Museum Hilversum is van 21 juni tot en met 31 juli open voor publiek. Vanaf september gaat de expositie op reis langs hogescholen en universiteiten in Nederland. Op iedere campus wordt deze geopend in het bijzijn van Ahmet Polat, de geportretteerden, andere (vluchteling-)studenten en medewerkers van de onderwijsinstellingen.

21 juni 2016 - 31 juli 2016

Museum Hilversum
Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum
035-6292826
info@museumhilversum.nl
www.museumhilversum.nl
@museumhilversum (twitter)
Het museum is geopend maandag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en op donderdag van 11.00-21.00 uur. Elke woensdag is de toegang tot het museum gratis.

Er is werk te zien van
Ahmet Polat

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl