Wat zie ik?

Deze tentoonstelling laat je met een nieuwe blik naar de realiteit kijken. De vier exposerende kunstenaars gebruiken hun materiaal niet op een traditionele manier. Herkenbare objecten en materialen worden op een onverwachte manier gecombineerd en in ongewone situaties geplaatst.

Jessie Westgeest, Wat zie ik?
Jessie Westgeest, Wat zie ik?

De oorspronkelijke functie van de gebruikte materialen verandert, waardoor ze in een nieuw perspectief komen te staan. Zo worden foto's, gekenmerkt door het platte vlak, ineens driedimensionaal, wordt de esthetiek van gewapend beton in meubelstukken benadrukt en krijgen alledaagse materialen een nieuwe, schilderachtige, vormgeving.Kira Fröse (1992) maakt voor deze expositie een installatie in de kelder van de galerie waarbij verleidelijke objecten, grotendeels in keramiek, de geschiedenis van het pand verbeelden.

Jessie Westgeest (1994) creëert bijzondere fotosculpturen, waarin het dragende materiaal zo wordt vervormd dat er beweging in het beeld ontstaat. Hierdoor wordt het beeld van de foto versterkt.

Willem van Hooff (1992) ontwerpt een serie meubelen met beton en metalen rasters. In deze serie wordt de schoonheid van het metaal, dat normaal in gewapend beton zit verstopt, benadrukt en versterkt in het meubelstuk.

Tim Wunderink (1991) maakt tweedimensionale wandobjecten van bestaand, alledaags materiaal. Door een deel van het materiaal te presenteren als een schilderij is de oorspronkelijke functie vaak niet meer herkenbaar.

Zondag 27 januari wordt de expositie om 15.00 uur geopend en wordt de Pouloeuff Publieks Award December 2018 uitgereikt.

26 januari 2019 - 31 maart 2019

Galerie Pouloeuff
Turfpoortstraat 36a
1411 EG Naarden-Vesting
035-6940406
pouloeuff@spinenweb.nl
www.galeriepouloeuff.nl
@Pouloeuff (twitter)
De galerie is geopend vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Kira Fröse
Jessie Westgeest
Willem van Hooff
Tim Wunderink

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

PAN in perspectief
25 november 2020 - 28 november 2020, Naarden
PAN in perspectief
The Living Room
23 november 2020 - 23 december 2020, Amsterdam
The Living Room
The Rolling Stones - Unzipped
20 november 2020 - 28 februari 2021, Groningen
The Rolling Stones - Unzipped

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl