De reis naar Arcadie

De fotografen Blanka Wasowicz en Rutger ten Broeke stelden voor het eerst na een samenwerking van meer dan dertig jaar een gemeenschappelijke tentoonstelling samen. Daarin geven ze inzicht in de dynamiek van een werkrelatie, die doorgaat tot op de dag van vandaag. Hun werk is weliswaar sterk verschillend, maar Blanka en Rutger werken vanuit een gemeenschappelijke houding; in hun beider werk is de ontwikkeling van een persoonlijke lyriek en esthetiek het uitgangspunt.

Blanka zoekt die in de mythologische iconografie. Archaische, mystieke en ethnische motieven komen steeds terug ik haar samengestelde beelden. De kijker met een zeker besef van de kunstgeschiedenis en mythologie zal voortdurend momenten van herkenning hebben, bij de ongeschoolde toeschouwer zullen haar foto’s het gevoel oproepen van een onzichtbaar beeld achter het zichtbare, dat om een verklaring vraagt. Blanka s werk ontstaat grotendeels in de donkere kamer, waarbij ze op analoge wijze beeldelementen samenbrengt voor haar complexe montages. Ze bedient zich van de 4x5 inch technische camera voor een grotere precisie, controle en beeldkwaliteit.

Bij Rutger, hoewel aanvankelijk de waarneming het uitgangspunt van zijn werk was, bewoog de aandacht zich meer en meer naar een zorgvuldige enscenering, waarin hij het tijdloze, -landschap, water, lucht- combineert met het tijdelijke van het menselijk lichaam. In zijn werk speelt hij regelmatig met extreme formaatrelaties, waarbij een wijds landschap dient als overheersend environment om de nietigheid en kwetsbaarheid van de menselijke verschijning te benadrukken. Zo ontstaat er bij hem, mede door het gebruik van de perfectie van de groot-formaat analoge fotografie, een persoonlijk beeld dat, hoewel minder expliciet dan in het werk van Blanka, een mystieke suggestie wekt.

De opening van de expositie is op woensdag 31 maart om 20.00 uur. Blanka en Rutger zijn bij de opening aanwezig.Blanka Wasowicz
Blanka Wasowicz (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


31 maart 2010 - 24 april 2010

Fotogalerie Objektief
Walstraat 33
7511 GE Enschede
053-4322507
info@fotogalerie-objektief.nl
www.fotogalerie-objektief.nl
@DonnyObjektief (twitter)
De openingstijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 12.30-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Blanka Wasowicz
Rutger ten Broeke

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl