Waal - Wahl

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.

Niek Michel
Niek Michel

De kunstenaars Niek Michel en Frans Huisman laten zich inspireren door het rivierlandschap van Rijn en Waal. In Dijkmagazijn Winssen tonen zij gedurende de hele maand juni in een gezamenlijke installatie hun werk. In foto's, schilderijen, animatie's, time lapse films en tekeningen proberen zij de veranderingen in waterloop, lichtval en landschap van Rijn en Waal te vangen.Water en rivieren spelen een belangrijke rol in leven en werk van beide kunstenaars. Meer dan 30 jaar geleden leerden ze elkaar kennen in Arnhem, stad aan de Rijn. Niek Michel woont en werkt nog steeds in Arnhem. Frans Huisman, geboren in Waalstad Nijmegen, leeft en werkt tegenwoordig deels stroomopwaarts, in Bonn, en deels in Schiedam, aan de Schie.

Niek richt zich de laatste jaren in zijn fotowerk vooral op rivierlandschappen. Afgelopen jaar is hij teruggegaan naar plekken op bruggen waar hij eerder fotografeerde en heeft daar time lapse films gemaakt. Door met lange sluitertijden de rivier tijdens avondschemering te fotograferen, vangt hij in een stilstaand beelden de schakeringen en veranderingen in het water en omliggende land.

Frans is primair tekenaar. In zijn werk gebruikt hij echter zeer diverse media en technieken. Hem fascineert hoe door tekenen, betekenen, betekenis ontstaat. Bijzonder intrigeert hem daarbij de leesbaarheid van tekens, tekeningen als oertaal. Kleine ingrepen en aanpassingen creëeren een zeer grote diversiteit. Het is als met rivieren die altijd veranderen en in beweging zijn: 'alles stroomt, niets blijft' (naar Heraclites).

4 juni 2016 - 26 juni 2016

Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
info@gbk.nl
www.gbk.nl
@GBK_nieuws (twitter)
De expositie is elke zaterdag en zondag te bezichtigen van 13.00-17.00 uur, toegang is gratis.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Niek Michel
Frans Huisman

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Isomatrix - Kunsthal Light #24
18 januari 2021 - 23 mei 2021, Rotterdam
Isomatrix - Kunsthal Light #24
View from my window
november 2020, fotoboek
View from my window
Jarige navels
, online expositie
Jarige navels
Corona verstilt Italië
, online expositie
Corona verstilt Italië
Under the surface
, online expositie
Under the surface
Fotografie van (on)werkelijkheid
, online expositie
Fotografie van (on)werkelijkheid
De kus
januari 2021, fotoboek
De kus
Unfolding Ambiguity
, online expositie
Unfolding Ambiguity
Schuin fotograferen: de stijl van Wilmar Dik
, online expositie
Schuin fotograferen: de stijl van Wilmar Dik
Pandemie
, online expositie
Pandemie

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl