Het landschap voorbij ...

Wil Friesen maakt overwegend landschappen. Zijn landschappen zijn nooit een allegorie op de schoonheid van de natuur. Altijd vertonen de fotowerken imperfecties. Gebreken die volgens hem bijdragen aan de sfeer die hij in de werken wil leggen. Zijn werken zijn gelaagd. De over elkaar liggende lagen lijken duidelijk te willen maken dat de landschappen meer zijn dan ze laten zien. Ze verbergen geheimen. Door de gelaagdheid van zijn werken, door de bewust toegelaten imperfecties, door de teruggehouden kleuren, weet hij een sfeer in zijn landschappen te leggen die de toeschouwer doet vermoeden dat er meer aan de hand is. Het landschap laat zich in de beelden van Friesen vanuit een andere dimensie zien.

Wil Friesen is eigenlijk geen fotograaf. Hoewel zijn werken niet kunnen worden gemaakt zonder de (analoge) fotografische middelen wil hij zichzelf geen fotograaf noemen. Liever zegt hij dat hij voor het maken van zijn werken het medium fotografie gebruikt. De inmiddels bijna antieke fotografische middelen - analoge camera’s, films, fotopapier, chemicaliën - gebruikt hij op een geheel eigen manier. Tijdens het proces wordt alles toegelaten, mits het bijdraagt aan de sfeer die hij in zijn beelden wil leggen. Het afwijken van het voorgeschreven analoge fotografische proces schept voor hem de juiste omstandigheden om zijn werken te maken. Tijdens het fotografische proces wordt het toeval opgezocht en toegelaten. Niet voor niets noemt hij het toeval zijn partner in beeldvorming.

Naast zijn fotografische onderzoek maakt Wil Friesen ook installaties. Tijdens de expositie zal hij op de zaterdagen werken aan een object uit zijn project Masculinum/femininum. Dit project, dat nog steeds wordt uitgebreid met nieuwe objecten, heeft hij meerdere keren, in een steeds andere opstelling geëxposeerd. Het is de bedoeling om de expositie af te ronden met een nieuw object uit dit project.

De openingstijden van de galerie zijn van maart t/m november, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.Wil Friesen
Wil Friesen (diashow met meer beelden)


2 november 2013 - 1 december 2013

Notre Dame Des Arts
Rijksstraatweg 37
6574 AC Ubbergen
notredamedesarts@gmail.com
De openingstijden van de galerie zijn van maart t/m november, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Wil Friesen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl