Vrijstaat MOTI

Met de tentoonstelling benadrukt het museum de journalistieke kracht van beeldcultuur. De Nederlandse kunstenaars Jaap Scheeren en Coralie Vogelaar verbeelden hun blik op de term Vrijstaat en bouwen in de museumzalen unieke fotografische installaties.

Jaap Scheeren
Jaap Scheeren (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Jaap Scheeren (1979) is als fotograaf bovenal beeldend kunstenaar die elk medium benut voor zijn visuele taal van aanstekelijke inside jokes en lichtvoetige weemoed. Hiermee begeeft hij zich vaak op het wankele vlak van geloofwaardigheid en mixt hij zonder pardon fictie, documentaire en enscenering volop. VRIJSTAAT MOTI gaat over diezelfde vrijheid, buigzaamheid, van de fotograaf zelf en de fotografie als medium. In Jaap Scheerens installatie lijkt de bezoeker een landschap van herinneren te betreden, bol van de vertroebelde vervormingen van de realiteit. Zijn vrijstaat is een huis, een cocon, waarin nostalgie de boventoon voert en je tegelijk getuige bent van zijn kinderlijke speelsheid als ook volwassen melancholie, treffend en trefzeker in onverwachte, nieuwe transformaties.Coralie Vogelaar (1981) is conceptueel kunstenaar met een achtergrond in de grafische vormgeving. In haar werk onderzoekt ze de werking van beeld en data binnen het publieke debat en laat zich hierbij inspireren door kwantitatieve onderzoeksmethodes als A/B testing, eye-tracking en beeldherkenning-software. In VRIJSTAAT MOTI onderzoekt Coralie de esthetiek van journalistieke fotografie als een startpunt voor een moderne choreografie. De meest geziene beelden uit het nieuws hebben tenslotte bijna allemaal een dramatische kwaliteit die niet onderdoet voor Hollywood. Waarom werken sommige beelden zo goed en anderen juist minder om een gebeurtenis te verslaan via de globale media?

Vanaf 15 september wordt de binnenstad van Breda omgetoverd tot een enorme expositieruimte voor de zevende editie van BredaPhoto International Photo Festival. Het thema van BredaPhoto 2016 is YOU. Na decennia waarin de verzorgingsstaat er voor iedereen was, is het nu de beurt aan het flexibele en vindingrijke individu: YOU!

15 september 2016 - 31 december 2016

Museum Of The Image
Boschstraat 22
4811 GH Breda
076-5299900
info@motimuseum.com
www.motimuseum.com
@MOTI_museum (twitter)
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op nieuwjaarsdag, carnavalszondag, eerste paasdag, koningsdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag.

Er is werk te zien van
Jaap Scheeren
Coralie Vogelaar

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl