Vee in beeld: Piet Mondriaan en de Haagse School

4 maart 2016 - 4 september 2016

Alle koeien, paarden, schapen en kippen worden van stal gehaald en tentoongesteld in Villa Mondriaan. Dankzij een samenwerking met onder andere het Gemeentemuseum Den Haag toont het jonge museum het vroege figuratieve werk van Piet Mondriaan, die in Winterswijk opgroeide en daar zijn passie voor schilderen ontdekte.

Hellen van Meene
Hellen van Meene

De kunstenaar die wereldberoemd werd met zijn schilderijen met rechte lijnen en primaire kleurvlakken, heeft aan het begin van de twintigste eeuw vele studies gedaan naar onder andere koeien. Samen met zijn oom, Frits Mondriaan, destijds een bekend amateurschilder, stapte hij op de fiets en schilderde onder andere in de omgeving van Winterswijk.Naast het werk van Mondriaan en tijdgenoten biedt Villa Mondriaan altijd een podium aan de vernieuwers van deze tijd. Zo zijn samen met de tentoonstelling onder meer foto’s te zien die zijn gemaakt door Hellen van Meene. Foto's met een eigen herkenbare stijl die te zien zijn op de begane grond van het voormalige woonhuis van Piet Mondriaan. Haar portretten tonen jonge meisjes en honden, waarin de relatie tussen mens en dier centraal staat.

4 maart 2016 - 4 september 2016

Villa Mondriaan
Zonnebrink 4
7101 NC Winterswijk
0543-515400
info@villamondriaan.nl
www.villamondriaan.nl
Het museum is geopend 6 maart 2017 t/m 5 november 2017 dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en 7 november 2017 t/m 5 maart 2018 vrijdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Hellen van Meene

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl