Zomeropstelling

Seelevel opent haar nieuwe tijdelijke locatie aan de Tweede Kostverlorenkade 69 met een zomeropstelling van Eva Gjaltema en Bieke Vanhoutte.

Aan de ene kant heb je de wereld zoals hij is, aan de andere kant de wereld zoals Bieke die ziet. Op een schilderachtige manier worden die twee werelden samengebracht en ontstaat er een nieuwe werkelijkheid. Als je naar haar werk kijkt zie je nieuwe landschappen die spreken over dromen, melancholie en ze verrassen tegelijk.
Ook in haar beelden die zij onderweg verzamelt of die zij maakt van lege ruimtes, streeft ze naar een sfeer waarin de kijker kan gaan associëren, zijn verhaal aan het beeld kan toevoegen.

Eva Gjaltema presenteert twee series, Illumination I en II die haar persoonlijke maar uiteindelijk universele relatie verbeelden met herinneringen en tijd.
Eva heeft plekken en ruimtes gefotografeerd op zeer uiteenlopende plaatsen in de wereld. Hoe uiteenlopend deachtergronden ook waren, zij was bij al deze plekken op zoek ben naar een overeenkomstig gevoel van herinnering, een gevoel wat je als persoon overal met je meedraagt waar je je ook bevindt.
In deze collage presentatie voor Seelevel probeert Eva Gjaltema licht te werpen op de complexe manier van tijdsbeleving binnen het medium fotografie, dat van oudsher wordt gezien als medium dat een gevecht aangaat met de tijd. Zij tracht aan de ene kant tijd stop te zetten en momenten vast te houden, maar aan de andere kant de nadruk te leggen op het verloop van tijd en het verlies van het verleden.

De opening van de expositie is op 1 juli om 17.00 uur met aansluitend een borrel. De expositie is te bezichtigen donderdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Na 17 juli is het werk te bezichtigen op afspraak.Bieke Vanhoutte, New Landscapes
Bieke Vanhoutte, New Landscapes (diashow met meer beelden)


1 juli 2010 - 17 juli 2010

Seelevel Photo Gallery
Bethaniënstraat 39
1053 SB Amsterdam
06-47104484
look@seelevel.nl
www.seelevel.nl
@SeelevelGallery (twitter)

Er is werk te zien van
Bieke Vanhoutte
Eva Gjaltema

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Camino del deseo
11 januari 2020 - 9 februari 2020, Haarlem
Camino del deseo
still
10 januari 2020 - 26 februari 2020, Amsterdam
still
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
12 januari 2020 (12.00-13.00 uur), Rotterdam
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
Kom 'ns dichterbij
27 december 2019 - 30 december 2019, Meppel
Kom 'ns dichterbij

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl