Artist's Proof

20 april 2018 - 10 juni 2018

Voor Daniëlle van Ark (Schiedam, 1974) is geen medium vergankelijker dan fotografie. Met de komst van steeds geavanceerdere reproductietechnieken lijkt de houdbaarheidsdatum van een foto alleen maar beperkter te zijn geworden. Was de foto in de negentiende eeuw nog een uniek en kostbaar kleinood; tegenwoordig is het vastleggen en reproduceren van herinneringen voor iedereen weggelegd. Maar in hoeverre wordt iets of iemand daadwerkelijk vereeuwigd te midden van de stortvloed aan vluchtige beelden die dagelijks wordt geproduceerd en geconsumeerd?

Daniëlle van Ark, Easy does it, 2017, from the series Share Moments. Share Life, courtesy tegenboschvanvreden
Daniëlle van Ark, Easy does it, 2017, from the series Share Moments. Share Life, courtesy tegenboschvanvreden

Van Ark raakte geboeid door ondoorzichtige systemen van waardebepaling in een tijd dat alles reproduceerbaar lijkt. Op rommelmarkten en online veilingen kocht zij afgedankte beeldarchieven die de basis vormden voor nieuw werk. Als een jutter verzamelde zij met de tijd in onbruik geraakte beelden en blies deze nieuw leven in. Ook haar eigen archief moest het ontgelden: door haar in het verleden gemaakte werken werden zonder scrupules ontmanteld en hergebruikt.Artists' Proof bevat werken uit Van Arks meest recente series. Gemene deler is de fluctuerende betekenis en waarde van de foto als reproduceerbare kunstvorm. Naast haar meest recente werk is een speciaal voor de zalen van Foam ontwikkelde installatie te zien. De installatie bestaat uit 'oud' werk dat op depotkarren en stellages staat 'opgeslagen'. De afgestofte werken zijn verre van willekeurig: voor Curator's Office (2008-10) fotografeerde Van Ark de kantoren en bureaus van curatoren uit verschillende toonaangevende instellingen, zoals MoMA en Artforum. Met haar installatie ageert Van Ark op speelse wijze tegen de macht van de curator om haar werk in de kijker te spelen - of juist aan het zicht te onttrekken.

De tentoonstelling wordt op donderdag 19 april 2018 geopend, in aanwezigheid van de kunstenaar. U bent welkom vanaf 17.30 uur.

20 april 2018 - 10 juni 2018

Foam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
020-5516500
info@foam.org
www.foam.org
Het museum is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 10.00-21.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Daniëlle van Ark

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl