The Rolling Stones - Unzipped

20 november 2020 - 18 april 2021

De tentoonstelling toont honderden objecten uit het persoonlijke archief van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood. The Rolling Stones: 'We zijn erg trots op deze tentoonstelling. We willen iedereen die komt kijken meenemen op een reis door onze geschiedenis om te ervaren en beleven hoe het is om onderdeel te zijn van The Rolling Stones. We hopen dat iedereen ervan gaat genieten.'

The Rolling Stones, The Rolling Stones Archive
The Rolling Stones, The Rolling Stones Archive (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum: 'We zijn ongelooflijk blij dat we de Rolling Stones, ondanks deze onzekere tijden als gevolg van de coronapandemie, naar Groningen kunnen brengen en hopen dat het verhaal van dit vierkoppige culturele fenomeen mensen volop zal inspireren. Wij zullen er alles aan doen om alle bezoekers een bijzondere beleving te bieden waarbij de veiligheid voorop staat.'.

Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat de expositie in vernieuwde vorm door Europa touren, met de primeur voor Groningen. Unzipped toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun Londense studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Aangevuld met uniek filmmateriaal en interactieve technologie, geeft de tentoonstelling een uitzonderlijk uitgebreide inkijk in 50 jaar geschiedenis van de band en de carrières van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood. Centraal staat het muzikale erfgoed dat de Rolling Stones van een bluesband in de jaren 60 deed uitgroeien tot de inspirerende culture iconen. Fans kunnen in de tentoonstelling door de unieke erfenis van de band reizen, eindigend met een speciale slotervaring die de bezoeker in een iconisch Stones-moment brengt via de multidimensionale Dolby Atmos Sound-technologie, gefaciliteerd door PMC (The Professional Monitor Company).

De Rolling Stones hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de populaire cultuur wereldwijd. Deze tentoonstelling geeft aan de hand van het persoonlijke archief van de band een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Ook de bredere context van decennia culturele historie komt aan bod, met materiaal van kunstenaars, ontwerpers, artiesten en schrijvers: van Andy Warhol, Shepard Fairey, Alexander McQueen en Ossie Clark tot Jeff Koons en Martin Scorsese.

Wat is het verschil met de voorgaande plaatsen waar de expositie te zien was? Er zijn actuele concerten toegevoegd, bijvoorbeeld het concert in Havana. Ook zijn er nieuwe objecten te zien en bevat de tentoonstelling videomateriaal van het legendarische optreden dat The Rolling Stones gaven in het Scheveningse Kurhaus. Daarnaast is er plek gegeven aan drie Stones verzamelaars. Het Groninger Museum legt ook een link met lokaal talent en Groningen. In dat kader is er een foto expositie van Groningse fotograaf Andy Zuidema te zien.20 november 2020 - 18 april 2021

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME Groningen
050-3666555
info@groningermuseum.nl
www.groningermuseum.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Op Koningsdag is het museum gesloten. Kijk voor openingstijden op feestdagen op de website van het museum.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

I love Banda
na de lockdown - 7 november 2021 (gesloten), Amsterdam
I love Banda
Muddy Pink Dinosaur
1 mei 2021 - 27 juni 2021, Groningen
Muddy Pink Dinosaur
Legale Liefde
23 april 2021 - 14 mei 2021, Amsterdam
Legale Liefde

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl