Unseen Amsterdam 2019

20 september 2019 - 22 september 2019

Unseen Amsterdam, het fotografie-evenement dat vorig jaar meer dan 25.000 bezoekers trok en ook dit jaar weer de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse fotografie presenteert, huist van 20 tot 22 september in Amsterdam op het Westergasterrein. Aan deze achtste editie nemen 53 internationale galeries deel en Wederom is er de Fair met deelnemende galeries, er zijn tentoonstellingen, Onsite Projects, de Bookmarket.

Jana Sophia Nolle, San Francisco, from the series Living Room, 2017-2018, Catharine Clark Gallery
Jana Sophia Nolle, San Francisco, from the series Living Room, 2017-2018, Catharine Clark Gallery (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Deelnemers aan de Fair van Unseen Amsterdam zijn galeries uit alle delen van de wereld, waaronder Iran, India, Argentinië, Ghana, Japan en de Verenigde Staten. De Fair, die ernaar streeft haar bezoekers de meest uiteenlopende ervaringen te bieden, verwelkomt dit jaar 19 nieuwe internationale galeries. Zo is er Nature Morte uit India, met een solo van Bharat Sikka; DECK Gallery uit Singapore, met werk gericht op natuur en klimaatverandering van Ang Song Nian, Woong Soak Tang en Robert Zhao Renhui; Gallery 1957 uit Ghana, met een solo van de Ivoriaanse kunstenaar Joana Choumali; en Rolf Art uit Argentinië met politiek geëngageerd werk van kunstenaar en activist Marcelo Brodsky en opkomend talent Celeste Rojas Mugica. Behalve deze nieuwkomers zijn er veel terugkerende galeries. Voor deze achtste editie is dat onder andere Ag Galerie uit Iran met werk van drie vrouwelijke kunstenaars, Matin Abedi, Parisa Aminollahi en Ghazaleh Rezaei; GRIMM (Nederland & Verenigde Staten) met nieuw werk van Dana Lixenberg en Saskia Noor van Imhoff; Metronom uit Italië met werk van onder andere Christto & Andrew en Elena Aya Bundarakis; Flowers Gallery (Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten) met Scarlett Hooft Graafland; en Robert Morat Galerie uit Duitsland met Peter Puklus, Lia Darjes en nieuw werk van Andrea Grützner.De Living Room brengt creatives en influencers uit de hele wereld samen voor een driedaags programma van lezingen, interviews en paneldiscussies over hedendaagse fotografie. De programmering voor deze editie 2019 vindt plaats in nauwe samenwerking met het gerenommeerde Victoria and Albert Museum in Londen en met het Nigeriaanse LagosPhoto, een van de eerste internationale fotografiefestivals in Afrika. Onderwerpen zijn onder meer: In welke mate kunnen afbeeldingen sociaal gedrag veranderen? Welke criteria spelen tegenwoordig een rol bij het cureren van fotografie? Wat is de invloed van moderne technologie op de manier waarop afbeeldingen worden gemaakt, gedeeld en ervaren?

Dit jaar telt de Bookmarket meer dan 70 deelnemende internationale uitgevers en distributeurs. Op het programma staan meer dan 60 boeklanceringen en signeersessies, speciale boek-events en gesprekken met vooraanstaande figuren uit de fotoboekuitgeverij. Een hoogtepunt is de uitreiking van de Unseen Dummy Award, die fotografen uit de hele wereld de kans biedt om hun fotoboek te laten publiceren.

Naast het programma op het Westergasterrein biedt Unseen Amsterdam haar bezoekers, net als voorgaande jaren, een City Programme aan. Dit programma omvat een gevarieerde mix van tentoonstellingen en bezichtigingen in meer dan 15 musea, galeries en projectruimten, allemaal in Amsterdam. Voor bezoekers van Unseen gelden extra kortingen. Deelnemers zijn onder andere Foam, Stedelijk Museum, Huis Marseille, Melkweg, Iso, Cargo in Context.

Unseen telt meerdere talentontwikkelingsprogramma's, opgezet in samenwerking met andere instellingen en organisaties. Naast de ING Unseen Talent Award zijn er bijvoorbeeld ook de Meijburg Art Commission en de Unseen Dummy Award.

Unseen is te bezoeken vrijdag 20 september van 11.30-21.00 uur, zaterdag 21 september van 11.30-20.00 uur en zondag 22 september van 11.30-17.00 uur.

20 september 2019 - 22 september 2019

Westergasfabriek
Pazzanistraat 19
1014 DB Amsterdam
020-7944545
pressoffice@unseenplatform.com
www.unseenamsterdam.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jana Sophia Nolle
Bharat Sikka
Ang Song Nian
Woong Soak Tang
Robert Zhao Renhui
Joana Choumali
Marcelo Brodsky
Celeste Rojas Mugica
Matin Abedi
Parisa Aminollahi
Ghazaleh Rezaei
Dana Lixenberg
Saskia Noor van Imhoff
Christto & Andrew
Elena Aya Bundarakis
Scarlett Hooft Graafland
Peter Puklus
Lia Darjes
Andrea Grützner
Pascale Hustings

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl