Twilight Zone, Museum Boymans Van Beuningen

24 oktober 2020 - 21 november 2020

In de nieuwe galerieruimte van Caroline O'Breen opent op 24 oktober (13.00-19.00 uur) de solotentoonstelling Twilight Zone, Museum Boijmans Van Beuningen van Satijn Panyigay. In deze tentoonstelling neemt Panyigay ons op verkenning door een leeg Boijmans Van Beuningen. Ze laat ons daarmee zien dat het museum meer is dan een reeks witte achtergronden. Hoe bepalend zijn de ruimtes waarin we naar kunst kijken voor de manier waarop we die kunst ervaren?

Satijn Panyigay, Twilight Zone, Museum Boijmans Van Beuningen #02, 2020, Inkjet print with matte acrylic front | 70 x 52.5 cm and 120 x 90 cm | Ed. 3 + 2 AP (per size)
Satijn Panyigay, Twilight Zone, Museum Boijmans Van Beuningen #02, 2020, Inkjet print with matte acrylic front | 70 x 52.5 cm and 120 x 90 cm | Ed. 3 + 2 AP (per size) (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam) heeft onlangs haar deuren gesloten voor een langdurige grootschalige renovatie. Satijn Panyigay mocht de tijd nemen om de essentie van het lege museum vast te leggen op een heel bijzonder moment - een schemergebied tussen de sluiting van het museum en het begin van de wederopbouw, een toestand die niemand ziet. De muren van het museum werden als object op de camera vastgelegd en verloren hun dominante rol van de achtergrond waarin kunst wordt tentoongesteld.

Twilight Zone, Museum Boijmans Van Beuningen maakt deel uit van een groter project waarin Satijn Panyigay het karakter van de lege tentoonstellingsruimten van vooraanstaande Nederlandse musea die hedendaagse kunst tentoonstellen, door middel van fotografie tussen de shows vastlegt. Ze fotografeerde ook het Kröller-Müller Museum op die korte momenten dat een museum bijna zijn functie verliest en zonder kunst te zien is en geen bezoekers zijn toegestaan.

De situatie bij Museum Boijmans Van Beuningen is net iets anders: de instelling werd jarenlang gesloten voor vernieuwing en Panyigay mocht de tijd nemen om de essentie van het blootgelegde museum vast te leggen. De kamers van Boijmans Van Beuningen hebben een herkenbare architectuur. De ruimtes waar normaal gesproken iconen van kunst te zien zijn, zijn nu leeg, in afwachting. De muren, vloeren, plafonds, kleuren, de lichtinval en sporen van de vorige tentoonstellingen vullen de lege plekken van de identiteit van het museum in. De lege kamers worden het kunstwerk.

Satijn Panyigay (1988) woont en werkt in Utrecht. Ze heeft deelgenomen aan tentoonstellingen in onder meer Fotomuseum Den Haag, Museum Tot Zover (Amsterdam), Villa Mondriaan (Winterswijk) en kunstbeurzen zoals Art Rotterdam, Unseen Photo Fair, PAN Amsterdam en Amsterdam Art Fair.24 oktober 2020 - 21 november 2020

Galerie Caroline O'Breen
Hazenstraat 54
1016 SR Amsterdam
06-47104484
galerie@carolineobreen.com
www.carolineobreen.com
De galerie is geopend woensdag t/m vrijddag van 12.00-18.00 uur, zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Satijn Panyigay

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

I love Banda
na de lockdown - 7 november 2021 (gesloten), Amsterdam
I love Banda
Muddy Pink Dinosaur
1 mei 2021 - 27 juni 2021, Groningen
Muddy Pink Dinosaur
Legale Liefde
23 april 2021 - 14 mei 2021, Amsterdam
Legale Liefde

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl