Tulpenmanie bij MIJ

Museum IJsselstein (MIJ) presenteert de tentoonstelling Tulpenmanie bij MIJ. In deze tentoonstelling staat de tulp centraal. MIJ heeft speciaal voor deze tentoonstelling kunstenaars Bob Negryn en Mary Waters gevraagd als gastcuratoren. Naast een presentatie van hun eigen werk, hebben zij andere kunstenaars geselecteerd die zich bezighouden met een verwante thematiek.

Bob Negryn
Bob Negryn (diashow met meer beelden)

In het kader van het terugkerende onderwerp Landschap heeft MIJ dit keer gekozen voor een tentoonstelling over de mysterieuze bloem wier schoonheid ons al eeuwen in haar greep houdt, de tulp. Al zeker tien jaar is Bob Negryn gefascineerd door tulpen in alle stadia van groei, bloei en verval. Hij speelt in zijn foto's met licht waardoor de schoonheid van de bloem versterkt wordt. De plastic flesjes waarin de bloemen staan, geven zijn beelden een surrealistische sfeer.In de figuratieve schilderijen van Mary Waters weerklinkt de zeventiende eeuw. Laagje voor laagje bouwt ze haar zorgvuldig geschilderde bloemstillevens op en belicht ze zowel de schoonheid als het mysterie rondom de zo bekende lentebloem.

De nadruk in de tentoonstelling ligt op het werk van hedendaagse kunstenaars, maar daarnaast is er ook aandacht voor de zeventiende-eeuwse tulpenmanie en de blijvende fascinatie voor de tulp in de beeldende kunst en vormgeving door de eeuwen heen. Tevens zijn er enkele bruiklenen te zien van Museum De Zwarte Tulp in Lisse.

10 maart 2018 - 3 juni 2018

Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
030-6886800
info@museumijsselstein.nl
www.museumijsselstein.nl
@MIJmuseum (twitter)
Het museum is geopend woensdag t/m zondag van 13.00- 17.00 uur. Het museum is gesloten op 24, 25 en 31 december, 1 januari, eerste paasdag en eerste pinksterdag. Het museum is geopend op tweede kerstdag, tweede paasdag en tweede pinksterdag.

Er is werk te zien van
Leendert Blok
Eelco Brand
Aldo van den Broek
Guido Geelen
Pascal van der Graaf
Anton L. Koster
Robert Maplethorpe
Regula Maria Muller
Bob Negryn
Linda Nieuwstad
Frans Ottink
Louise te Poele
Johanna Schweizer
Luzia Simons
Jeroen Wand
Mary Waters

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Lente Kunst Expo
24 maart 2019 - 14 april 2019, Luyksgestel
Lente Kunst Expo
Harry Penningsprijs
29 maart 2019 - 27 april 2019, Eindhoven
Harry Penningsprijs
State of Identity
18 maart 2019 - 21 april 2019, Amsterdam
State of Identity

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl