The Measure of our Traveling Feet

Marres presenteert de tentoonstelling The Measure of our Traveling Feet, waarin dertien internationale kunstenaars een veelzijdig beeld schetsen van hedendaagse migratie. Naast de tentoonstelling bestaat het programma uit een uitgebreid educatieprogramma in samenwerking met onder andere middelbare scholen en AZC's in Maastricht en omgeving.

Francis Alÿs, Sleepers IV, 2011, copyright Francis Alÿs, courtesy of Museum of Modern Art in Warsaw
Francis Alÿs, Sleepers IV, 2011, copyright Francis Alÿs, courtesy of Museum of Modern Art in Warsaw

De tentoonstelling richt zich op de sociale en culturele betekenis van migratie. Wat brengt de wereld aan de andere kant van de grens, en hoe verandert met het reizen verleden en identiteit? Nieuwe en bestaande kunstwerken geven een beeld van een maatschappij die door migratie wordt gevormd. Zo reisde Paulien Oltheten via oude en nieuwe wegen van Oost-Europa terug naar het westen en laat ze de bezoeker de woelige, menselijke en humorvolle kant zien van de vele grensgebieden die zij passeerde; opent Wouter Osterholt het gesprek over gastvrijheid door de bewoners in de buurt van een AZC in Maastricht aan het woord te laten; en geeft het participatieve werk van Zsófia Szemzö bezoekers de mogelijkheid te reflecteren op wat 'thuis' voor hen betekent.Publieksprogramma
Marres en de Toneelacademie Maastricht brengen op het Bruis Festival een workshop lichaamstaal en gebarentaal voor Maastrichtenaren, Limburgers, Nederlanders, buitenlanders, vluchtelingen en iedereen die wil weten hoe je in verschillende culturen met een enkel gebaar iemand gelukkig, kwaad, zorgzaam, angstig, ongerust, verliefd en jong kan maken. De workshop wordt gegeven op zaterdag 3 en zondag 4 september op het Bruis Festival en vormt onderdeel van het zintuigenprogramma Training the Senses van Marres.

Educatieprogramma
Marres ontwikkelt een omvangrijk educatieprogramma waarbij middelbare scholieren met verschillende achtergronden via de werken in de tentoonstelling kennismaken met ideeën over migratie, identiteit en cultuur. In het kader van dit programma wordt samengewerkt met reguliere en internationale middelbare scholen, en asielzoekerscentra in Heerlen en Maastricht.

De opening van de tentoonstelling is zaterdag 24 september om 17.00 uur. De tentoonstelling is samengesteld door Laura Mudde en Claire van Els.

25 september 2016 - 27 november 2016

Marres
Capucijnenstraat 98
6211 RT Maastricht
043-3270207
info@marres.org
www.marres.org
@Marres_HCC (twitter)
De openingstijden van Marres zijn dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Francis Alÿs
Anca Benera & Arnold Estefan
Tudor Bratu
Mircea Cantor
Juliana Cerqueira Leite
Shilpa Gupta
Róza El-Hassan
Paulien Oltheten
Wouter Osterholt & Ingrid Hapke
Société Réaliste
Mounira Al Solh
Zsófia Szemzö
World Service Authority®

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl