Sweep

22 oktober 2015

In een 60 minuten durende performance reageren drie spelers op stiltes, fluisteringen, akkoorden, dissonanten en twee fictieve brieven aan Hannah Arendt en Tristan. De gevoelsbewegingen zijn niet uitvoerig geoefend, maar komen vooral spontaan tot stand. In hoeverre betreft het hier een maakproces, constructies van (culturele) conditioneringen of uitdrukkingen van een falen?!

Tine Wilde
Tine Wilde

Tijdens SWEEP wordt het publiek op verschillende momenten actief betrokken om een ander perspectief in te nemen. Na elke ingreep bepalen de spelers opnieuw hun posities en de oefeningen in 'jezelf worden'. Door de fysieke herhalingen raken de performers langzaam afgemat en zullen hun bewegingen intenser en ingetogener worden.Met performance SWEEP geeft conceptueel kunstenaar en filosoof Tine Wilde ons op verrassende en bij tijd en wijle humoristische wijze inzicht in de rijke schakeringen van schuld en schaamte die in belangrijke mate onze beslissingen vormgeven. Zij laat ons ervaren hoe deze complexe gevoelens tot vervormde oordelen leiden. Hoe wij daar vervolgens in verstrikt raken tot het moment dat wij alternatieve standpunten ontdekken en een nieuwe weg kiezen.

Performance SWEEP komt tot stand in samenwerking met Loes van der Pligt, artistiek leider van de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de spelers Erwin Dörr, Gale Rama en Dennis Tiecken. Als fotograaf speelt Tine Wilde in de performance een actieve rol.

Tine Wilde is beeldend kunstenaar en filosoof. Zij studeerde autonome kunst aan de Academie voor Kunst & Industrie AKI te Enschede en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2008 aan dezelfde universiteit op project Do Not Erase en publicatie Remodel[l]ing Reality. Haar beeldend werk is tentoongesteld in binnen- en buitenland en opgenomen in diverse private en publieke collecties, zoals bijvoorbeeld ABP Heerlen, Goldsmiths, MoMA New York, Tate London en de Universiteit van Amsterdam.

SWEEP is ondersteund met een projectsubsidie van Stichting Stokroos.

22 oktober 2015

Castrum Peregrini
Herengracht 401
1017 BP Amsterdam
www.tinewilde.com/sweep.htm

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Tine Wilde

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl