Het is niet wat het lijkt...

23 januari 2016 - 6 maart 2016

Van 23 januari 2016 tot 6 maart exposeren bij Galerie Thyade in Rotterdam drie fotografen en een glasobjecten van diverse kunstenaars.

Ben Kleyn
Ben Kleyn (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Els Enschedé probeert in haar fotografie de complexiteit van vaak alledaagse dingen te laten zien. Haar beelden roepen veelal naast de letterlijke voorstelling ook andere gedachten en emoties op. De poppen, die we in deze expositie zien, zorgen op het eerste gezicht voor een gevoel van vertedering, een glimlach. Bij een tweede keer kijken zien we echter dat de porseleinen koppen niet gaaf meer zijn. Je ziet ineens stof en scheurtjes in de porseleinen koppen. Kortom... Het is niet wat het lijkt!Ben Kleyn laat in zijn serie Rotterdam in Motion de bekende en minder bekende plekken van Rotterdam zien. Door verschillende opnames te maken en deze uiteindelijk over elkaar heen af te drukken zorgt hij dat hij een beeld creëert van beweging: Rotterdam een stad in beweging waar mensen de stad, haar gebouwen en pleinen elke dag weer tot leven brengen. Wat Ben Kleyn in zijn foto's laat zien en voelen... Het is niet wat het lijkt!

De eerste indruk bij de foto's van Arend van der Salm is: wat doen deze schilderijen in een foto expositie? Een nadere beschouwing laat zien dat het toch fotografie betreft! Zijn stillevens zijn ware meesterwerken: foto's die een symbiose aangaan met (oude) schilderkunst. Mede omdat Arend de objecten uit een bepaalde (historische) periode bij elkaar zoekt. De keuze van o.a. fotobewerking, techniek, papiersoorten en lijstwerk zorgen hierbij voor een rustige, ingetogen sfeer welke voelbaar is op al zijn foto's. Ook hier geldt... Het is niet wat het lijkt!

23 januari 2016 - 6 maart 2016

Galerie Thyade
Hoogstraat 31-33
3011 PE Rotterdam
010-4506362
info@thyade.nl
www.thyade.nl
De galerie is geopend dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur, zaterdag van 10.00-17.00 uur en de eerste zondag van de maand van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Els Enschedé
Arend van der Salm
Ben Kleyn

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl