The Lightroom

Het werk van deze vier jonge kunstenaars ontstaat als resultaat van een gelaagd proces waarbij het gebruik van fotografische middelen en beeldbewerkingsprogramma‘s de verbindende factor is. Hun foto‘s scheppen verwarring omdat de foto niet langer meer ‘de‘ werkelijkheid weergeeft. Fotografie wordt gebruikt als tussenfase voor schilderijen of collages die weer gefotografeerd worden, vervolgens bewerkt en uiteindelijk worden geprint tot eindproduct.

Jasper de Beijer (Amsterdam, 1973) bouwt in zijn studio levensgrote decors waar hij soms zelf in figureert. De opnamen vormen na veel bewerkingen de basis voor zijn uiteindelijke werk.

De serie foto‘s van Mels de Gooijer (Schermer, 1974) is ontstaan in de diamantslijperij Asscher in Amsterdam. De opnamen zijn gebruikt in collages die vervolgens zijn bewerkt, gefotografeerd en geprint.

Cassander Eeftinck Schattenkerk (Amsterdam, 1974) construeert o.a. landschapsfoto‘s in zijn studio die doet denken aan een laboratorium waar hij met materialen en licht experimenteert. Hij combineert deze met in echte landschappen gemaakte werken.

In de schilderijen van Jaring Lokhorst (Purmerend, 1972) is de fotografische herkomst van zijn onderwerpen duidelijk herkenbaar door het perspectief en het contrast tussen licht- en schaduwpartijen.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 19 juni om 20.00 uur. Openingstijden van de expositie zijn dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.Cassander Eeftinck Schattenkerk
Cassander Eeftinck Schattenkerk (diashow met meer beelden)


20 juni 2009 - 26 juli 2009

Museum Waterland
Kaasmarkt 16
1441 BG Purmerend
0299-422605
info@museumwaterland.nl
www.museumwaterland.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Jasper de Beijer
Mels de Gooijer
Cassander Eeftinck Schattenkerk
Jaring Lokhorst

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl