In(visible) - The Gallery Club Weekend

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei vindt The Gallery Club Weekend plaats in Magazijn, een voormalig stoffenmagazijn midden in de rosse buurt van Amsterdam. The Gallery Club, een platform voor fotografie, dompelt bezoekers een weekend lang onder in de hedendaagse fotografie met een tentoonstelling en een exclusief preview-diner. De kunstenaars spelen in hun werk met de aan- en afwezigheid van mens en natuur binnen het thema (In)visible.

Roosmarijn Pallandt, Imagine Nature
Roosmarijn Pallandt, Imagine Nature (diashow met meer beelden)

Zaterdagavond gaat The Gallery Club Weekend van start met een preview-diner en is de groepstentoonstelling voor het eerst te zien. Het programma is gevuld met artist en gallery talks van deelnemende fotografen en oprichtster en curator van The Gallery Club, Gili Crouwel. Ook is speciaal voor deze editie een videocompilatie gecreëerd door dj en muziekproducent Robi Reisinger (a.k.a. Jazzfunked). Hij presenteert in circa 150 beelden op een ritmische manier het oeuvre van de verschillende fotografen om op een laagdrempelige manier de bezoekers kennis te laten maken met het werk van de fotografen. Op zondag houdt The Gallery Club open huis en is de tentoonstelling vrij toegankelijk voor bezoekers.The Gallery Club Weekend exposeert voor het eerst de groepstentoonstelling (IN)VISIBLE, samengesteld uit het werk van de Duitse fotograaf Stephan Göttlicher en de twee Nederlandse fotografen Natascha Libbert en Roosmarijn Pallandt. De drie fotografen houden zich ieder op geheel eigen wijze bezig met thema's als natuur en landschap, de aan- of juist afwezigheid van de mens en het zichtbare en onzichtbare van beide factoren.

De intuïtieve fotograaf Göttlicher exposeert een selectie uit twee fotoseries onder andere over de brutalistische architectuur, een stroming binnen de architectuur ontstaan uit het modernisme. De campus van het Miami Dade College (VS) neemt met zijn betonnen structuren hier een prominente rol in. Ook worden zijn fascinerende nachtfoto's van het subtropisch moeraslandschap, de Everglades (Florida), getoond. Het werk van Göttlicher, die woont en werkt in Miami, is voor het eerst in Nederland te zien.

In opdracht van de provincie Noord-Holland en het Noord-Hollands Archief voer Libbert fotografisch onderzoek uit rondom de bouw van de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden. Dit resulteerde in haar persoonlijke onderzoeksproject I Went Looking For A Ship, een fotoserie die de toenemende publieke onzichtbaarheid van zeevervoer en de manier waarop het landschap als gevolg van scheepvaart voortdurend verandert, weerspiegelt.

Pallandt onderzoekt in haar werk de rol tussen verbeelding en associatie waaruit verschillende perspectieven en de gelaagdheid van de realiteit voortkomen. Haar werk reflecteert deze blijvende impressies van onbekende landschappen. Tijdens The Gallery Club Weekend exposeert zij een selectie uit Tracing Threads en als primeur haar meest recente werk ontstaan tijdens haar verblijf in kunstenaarsresidentie Casa Wabi (Mexico).

Het Gallery Club Dinner is zaterdag 11 mei van 18.30-22.30 uur. Op zondag is de expositie te bezoeken van 13.00-18.00 uur. Kaarten voor het preview-diner op zaterdag 11 mei zijn verkrijgbaar via Eventgoose.com, 81 euro per persoon (incl. diner en drinks). Op zondag 12 mei is de tentoonstelling vrij toegankelijk.

11 mei 2019 - 12 mei 2019

Magazijn
Oudezijds Voorburgwal 153a
1012 ES Amsterdam
06-27072370
gijsstork@gmail.com
www.facebook.com/pg/magazijn-295978087928

Er is werk te zien van
Stephan Göttlicher
Natascha Libbert
Roosmarijn Pallandt

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Camino del deseo
11 januari 2020 - 9 februari 2020, Haarlem
Camino del deseo
still
10 januari 2020 - 26 februari 2020, Amsterdam
still
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
12 januari 2020 (12.00-13.00 uur), Rotterdam
De amateur versus de professional, waar ligt de grens?
Kom 'ns dichterbij
27 december 2019 - 30 december 2019, Meppel
Kom 'ns dichterbij

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl