The Female Eye

Fotogalerie Rotterdam toont een expositie over vrouwelijk naakt vanuit het oogpunt van vijf vrouwelijke fotografen.

Marlo Broekmans
In de fotografie van Marlo Broekmans (Hoorn, 1953) nemen de autobiografische benadering en het menselijk lichaam een centrale plaats in. Haar naakten zijn zowel mythisch, surrealistisch als speels en rebels. Het toont kracht in kwetsbaarheid.

Sue Jones
Sue Jones (Engeland, 1964) verhuisde in 1987 naar Nederland waar ze in 2007 afstudeerde aan de Fotoacademie. Sue is gefascineerd door contrasten. Door de menselijke vorm in verschillende ruimtes te plaatsen onderzoekt ze de resulterende interactie. Realiteit wordt droom, of is het juist andersom?

Marga van den Meydenberg
Marga van den Meydenberg (Moergestel, 1976) woont en werkt in Rotterdam. Haar foto’s zijn sociale reportages van mensen en hun dagelijks bestaan.
Ze werkt al jaren aan een autonoom fotoproject over de zichtbare sporen van borstkanker. Ze fotografeert de vrouwen bij natuurlijk licht, in een voor het model vertrouwde omgeving, met een analoge camera. Ondanks het beladen onderwerp zijn er veel vrouwen die openstaan voor het project, deels uit eigen overwinning, deels om taboe doorbrekend een voorbeeld voor anderen te willen zijn.

Carla van de Puttelaar
Carla van de Puttelaar (Zaandam, 1967) studeerde van 1991 tot 1996 aan de Gerrit Rietveld Academie. Voor haar eindexamenwerk won zij de Esther Kroon prijs. In 2002 won zij de basisprijs Prix de Rome en in 2006 werd zij genomineerd voor de Prix Découverte des Rencontres d’Arles.
Van de Puttelaar verwierf vooral bekendheid door haar vrije werk, dat zich kenmerkt door een vervreemdende sensualiteit. Ze portretteert vrouwen, vaak naakt. Ze wordt vooral geïnspireerd door schilders als Vermeer, Cranach, Botticelli en Van Eijck en door de 19e- en vroeg 20e-eeuwse naaktfotografie.

Nienke de Vos
Begin 2010 studeerde Nienke de Vos (Amsterdam, 1972) af aan de Fotoacademie in Amsterdam. Nienke de Vos gebruikt stills en zelfportretten om haar zoektocht naar intimiteit tot uiting te brengen. Door de gekozen ‘filmische’ presentatie wordt duidelijk dat intimiteit vaak een illusie is. Haar verlangen naar intimiteit heeft als bron het verlies van haar moeder op jonge leeftijd. De zelfportretten drukken de angst uit om intimiteit nooit te vinden. Tijdens de expositie zal o.a. haar film ‘A Ruffled Mind Makes a Restless Pillow’ vertoond worden.

Openingstijden van de galerie zijn maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, op donderdag ook van 19.00-22.00 uur, vrijdag ook van 19.00-00.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00-22.00 uur. Tijdens feestdagen is de galerie gesloten.Sue Jones
Sue Jones (diashow met meer beelden)


6 mei 2011 - 14 juni 2011

Fotogalerie Rotterdam
Conradstraat 20
3013 AP Rotterdam
010-2012900
infortd@fotoacademie.nl
@Fotoacademie (twitter)

Er is werk te zien van
Marlo Broekmans
Sue Jones
Marga van den Meydenberg
Carla van de Puttelaar
Nienke de Vos

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl