Wenkende Verten II

8 januari 2017 - 11 februari 2017

De eerste expositie waarmee de nieuwe galerie van Roger Katwijk in Amsterdam opent, is die van Tessa Verder. Onder de titel Wenkende verten II brengt zij serie fotowerken, waarvoor zij naar een tweetal onbewoonde eilandjes voor de kust van Finland afreisde. Daar kon zij in alle rust het schouwspel van licht, land en zee fotograferen.

Tessa Verder
Tessa Verder

Verre reizen naar onbewoonde eilanden, woestijnlandschappen en winterse gletsjers vormen de context waaraan de romantische foto's van Tessa Verder hun betekenis ontlenen. Na dagen en soms weken door de natuur gedwaald te hebben, weet zij intuïtief welke plekken van betekenis kunnen zijn.Tessa Verder doorliep begin jaren negentig de Fotoacademie in Haarlem, waarna zij enkele jaren schilder- en tekenlessen volgde op de Rietveld Academie. Daar begon ze haar foto's te combineren met tekeningen. Voor haar bijdrage aan het Fotofestival in Naarden (1997) maakte zij voor het eerst digitale fotowerken. Geleidelijk aan gebruikte zij daarvoor delen van bestaande schilderijen, waarmee de kunstgeschiedenis haar entree in het werk van Tessa Verder maakte. Nog steeds kan de opmerkzame kijker delen uit schilderijen van Caspar David Friedrich, Paula Modersohn-Becker, Hobbema en Ruysdael in haar fotowerken terugvinden, al gebruikt zij ook werk van minder bekende schilders.

Tessa Verder woont en werkt momenteel in Berlijn. Zij nam deel aan diverse belangrijke exposities in haar woonplaats en ook buiten Duitsland exposeert zij haar fotowerken regelmatig. Haar werk is opgenomen in de collecties van het Frans Hals Museum, het Felix Nussbaum Museum te Osnabrück en in de Collectie Melchers. Ook particuliere verzamelaars in Europa, USA en Zuid-Afrika hebben werk van haar. Wenkende Verten II is haar tweede solotentoonstelling in de galerie van Roger Katwijk en een vervolg op Wenkende Verten I, haar solo eerder dit jaar in tentoonstellingruimte 37PK in Haarlem.

8 januari 2017 - 11 februari 2017

Galerie Roger Katwijk
Prinsengracht 737
1017 JX Amsterdam
020-6273808
info@galerierogerkatwijk.nl
www.galerierogerkatwijk.nl
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Tessa Verder

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl