Tegenwicht

In de expositie is werk te zien van drie kunstenaars, de Leusdense fotograaf Caroline Steman, kunstschilder Matthieu Wouters en beeldhouwer Eric Hermes.

Caroline Steman, Tegenwicht
Caroline Steman, Tegenwicht

Caroline Steman (1962) fotografeert leegstaand industrieel erfgoed (o.a. het Amsterdamse Hembrugterrein, de voormalige sodafabriek in Schiedam, de Zwitsalfabriek in Apeldoorn en een oude staalfabriek in het Ruhrgebied). Achtergelaten decors verwijzen nog altijd naar de activiteiten van degenen die al lang zijn vertrokken. Als tegenwicht blijft hun verhaal op de locatie hangen.Matthieu Wouters (1959) schildert zijn kleurrijke en eigenwijze landschappen en stadsgezichten vol en dik in de verf. Wouters zet zijn kunst af tegen al te brave schildertradities.

Eric Hermes (1958) roept met intiem en soms gedurfd mannelijk naakt de vraag op wie de regie voert: de beeldhouwer of zijn model? Laten zijn bronzen beelden (en tekeningen) de emoties van de modellen zien of bieden de mannen hem tegenwicht door te bepalen wat hij mag uitbeelden?

Caroline Steman: 'Ik wil dat je in mijn foto's de harde kant van het bestaan ziet: dat er intensief is geleefd en gewerkt. In de fabriek net zo goed als in het sanatorium of de psychiatrische kliniek'

Matthieu Wouters: 'In mijn schilderijen herken je landelijk Soest maar ook Amsterdam duidelijk. Alle seizoenen zijn vertegenwoordigd, al heb ik een voorkeur voor het voorjaar met de kleurexplosie die zich dan voltrekt, zowel in de natuur als ook in de stad waar de bloesem de bomen kleurt.'

Eric Hermes: 'Als beeldhouwer zit er niet eens zoveel verschil tussen mannen- en vrouwenlichamen. Zelf ben ik meer gegrepen door het mannelijke lichaam.'

Matthieu Wouters rondde in 1984 de kunstacademie aan het Sint-Lucas in Hasselt (B) af. Eric Hermens voltooide de Koninklijke Academie in Den Bosch en de Academie St. Joost in Breda. Caroline Steman fotografeert al sinds haar 8ste en genoot haar opleiding bij Fotogram in Amsterdam.

29 juni 2019 - 7 juli 2019

Art Chapel Amsterdam
Prinses Irenestraat 19-1
1077 WT Amsterdam
020-5286061
info@artzuid.nl
www.artzuid.nl
@artzuid (twitter)
De galerie is geopend maandag t/m zondag van 10.00-20.00 uur.

Er is werk te zien van
Matthieu Wouters
Eric Hermens
Caroline Steman

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
11 november 2019 - 24 november 2019, Amsterdam
Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
Slow Photography
2 november 2019 - 7 december 2019, Eindhoven
Slow Photography
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940
18 oktober 2019 - 16 februari 2020, Amsterdam
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl