Gedanst

Aan de Zwarte Muur wordt sinds 1994 ieder jaar origineel werk van een Nederlandse kunstenaar geëxposeerd, telkens een serie foto‘s voor de duur van 3 maanden. Er is werk te zien geweest van Lieve Prins, Erwin Olaf, Anouschka Blommers, Yee Ling Tang, Diana Blok, Sarah Wong, Martijn van de Griendt, Laura Samsom Rous, Marco van Middelkoop en anderen.

In 2009 wijken we af van dit concept en zijn er 4 series te zien, die al eerder in de Melkweg Galerie hingen. Vier series van verschillende fotografen: Robert Swart, Christiane Kasdorp, Tara Fallaux en Marie-Cécile Thijs. Het derde kwartaal is een deel uit de serie van Tara Fallaux uit 2003: Gedanst.

Uitgeput, opgelucht, energiek of moegestreden. Niemand ziet doorgaans hoe dansers na een voorstelling het podium verlaten. Backstage komen zij in een soort vacuüm terecht, de leegte die volgt op de bijna bovenmenselijke inspanning. De geest is nog op het podium en de adrenaline raast nog door het lijf. De danser is nog niet overgeschakeld naar de nuchtere werkelijkheid. Niet alleen de dans, maar ook de danser is gedanst. Tara Fallaux zag het wèl en maakte een portrettenreeks van dansers net na een optreden, achter de coulissen en in de kleedkamer.

Tara Fallaux (1972) studeerde aan meerdere (audio-visuele) kunstacademies in Nederland en de USA. Sinds 1999 maakt Tara portretten en reportages in opdracht. Haar werk was te zien op fotomanifestaties zoals PANL en het Fotofestival Naarden. Naast opdrachten maakt ze autonoom werk.Tara Fallaux
Tara Fallaux (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


1 juli 2009 - 30 september 2009

Melkweg Expo
Marnixstraat 409
1017 PJ Amsterdam
020-5318181
expo@melkweg.nl
www.melkweg.nl
@melkweg (twitter)
De galerie is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-23.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Tara Fallaux

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

PAN in perspectief
25 november 2020 - 28 november 2020, Naarden
PAN in perspectief
The Living Room
23 november 2020 - 23 december 2020, Amsterdam
The Living Room
The Rolling Stones - Unzipped
20 november 2020 - 28 februari 2021, Groningen
The Rolling Stones - Unzipped

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl