Strand in de Stad

Deze zomer staat het Atrium Den Haagin het teken van Haagse strandfoto's. Stichting Atrium City Hall heeft de Haagse (straat)fotografen Giedo van der Zwan, Sandra Uittenbogaart en Annette van Soest benaderd om hun beste Haagse strandfoto's te tonen in het Atrium van het Stadhuis van Den Haag. Aan deze ZomerExpo zit de fotowedstrijd #Haagsestrandfoto gekoppeld, waar iedereen aan kan deelnemen.

Annette van Soest
Annette van Soest (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Giedo van der Zwan is opgegroeid in Scheveningen en zijn familie komt ervandaan. Hij is al 40 jaar actief als fotograaf, maar ontdekte de straat pas een paar jaar geleden. In 2017 startte hij zijn langjarige project op Scheveningen: Pier to Pier. In 2018 verscheen onder die naam zijn eerste boek dat verkrijgbaar is bij diverse musea en boekwinkels. De tweede helft van 2017 exposeerde hij gedurende een half jaar op het bovendek van DePier. Pier to Pier gaat over de 2,5 kilometer strand en boulevard tussen het noordelijk havenhoofd en De Pier en brengt de Scheveningse badcultuur in beeld. Meer dan 200.000 mensen bekeken dezelfde foto's in Scheveningen die nu in het Atrium worden tentoongesteld.Sandra Uittenbogaart is een veelzijdige Haagse fotografe die de wereld het liefst door de lens verkent. Gezegend met een goed oog voor compositie, licht en kleur legt ze treffend en zonder opsmuk vast wat haar fascineert: het dagelijkse straatleven in een grote stad. Ze komt regelmatig aan de kust waar ze zich iedere keer weer laat verrassen door de diversiteit aan achtergronden en culturen die daar samenkomen; van heel Haags tot heel Hagenees. Als fotograaf is ze onopvallend en gaat ze op onder de mensen. Met een kleine camera struint ze vele kilometers langs strand en boulevard en toont ze ons een tijdsbeeld van de mens in al zijn verscheidenheid, vaak met een knipoog gebracht. In 2018 bracht ze haar eerste fotoboek uit, getiteld: Scheveningen: badplaats in beeld, dat te koop is in een groot aantal Haagse boek- en museumwinkels. Momenteel werkt ze aan een tweede fotoboek over Den Haag.

Annette van Soest is journalist, radio- en podcastpresentator en fotograaf. Centraal in haar werk staan mensen in relatie tot hun omgeving. Met haar camera wil ze verstilde momenten in het drukke stadsleven vangen. Daarbij zoekt ze bewust niet naar de pose, maar naar het onbewaakte moment. Haar fotografie lokt de kijker uit zijn eigen verhaal te maken. Annette is autodidact. In 2018 selecteerde GUP magazine, een platform en tijdschrift voor conceptuele fotografie, haar als New Dutch Photography Talent 2019. Ook exposeerde ze in Londen als finalist van de SPi Street Awards 2018.

Aan de ZomerExpo Strand in de Stad is de fotowedstrijd #HaagseStrandFoto gekoppeld, waar iedereen aan kan deelnemen. Plaats voor 9 augustus jouw Haagse Strandfoto op Instagram en/of Facebook met #HaagseStrandFoto en tag @atriumdenhaag. De winnaar krijgt een gratis workshop strandfotografie en een afdruk naar keuze (groot) van één van de 3 fotografen. De 2e prijs is een mediaum afdruk naar keuze en de 3e prijs is een kleine afdruk naar keuze.

Woensdag 17 juli vanaf 16:30 uur wordt de expositie geopend door wethouder van Scheveningen Boudewijn Revis, voorzitter Stichting Atrium Theo Heere en Edouard van Arem van Picture This / Strandhuis Communicatie. Aanmelden voor de opening kan via zomerexpo@atriumcityhall.nl.

15 juli 2019 - 9 augustus 2019

Atrium City Hall
Spui 70
2511 BT Den Haag
070-3533629
info@atriumcityhall.nl
www.atriumcityhall.nl
Het atrium van het stadhuis is geopend maandag t/m vrijdag van 7.00-19.00 uur, donderdag van 7.00-21.30 uur en zaterdag van 9.30-17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Er is werk te zien van
Giedo van der Zwan
Sandra Uittenbogaart
Annette van Soest

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl