Fotomanifestatie Noorderlicht (satellietprogramma)

In het kader van de fotomanifestatie Noorderlicht is te zien bij galerie Steven Sterk te Gorredijk, het fotowerk van Ellen de Vries, Jitske Hagens en Dolph Kessler.

Ellen de Vries - Het landschap toegeëigend
Het eigen maken van het landschap als fotografische uitdaging: vanuit haar achtergrond als ruimtelijk wetenschapper wil Ellen de Vries het landschap doorgronden. Ze kadreert haar wereld met een analoge middenformaat-camera en past geen enscenering of beeldbewerking toe - pure verwondering over de werkelijkheid. Hoewel ze geen mensen in haar landschappen toelaat, is het menselijk ingrijpen meestal wel zichtbaar. Van een klein paadje dwars door een mangrovebos, tot een zorgvuldig ingeplant bos of tulpenveld. De foto’s zijn op grootst formaat afgewerkt, zodat je als toeschouwer als het ware zo de landschappen binnen kan treden.

Jitske Hagens - Liquids
Een serie over het ontstaan en vergaan der elementen. Jitske Hagens laat zich in haar fotografie leiden door haar blik op het dagelijkse leven en de interactie tussen mens en omgeving. Een blik die evenwicht zoekt en objecten, landschappen, dieren en mensen als gelijken beschouwt. Hagens’ werk balanceert op tegenstellingen: onbehagen en angst versus geluk en rust. Waar de realiteit weerbarstig is, kan de verbeelding van de kunstenaar grenzen doen oplossen. Een ode aan een zachte raadselachtigheid.

Dolph Kessler - De Noordzee rond
Dolph Kessler presenteert zijn nieuwe boek ‘De Noordzee rond’ en foto’s daaruit. In de afgelopen vijf jaar fotografeerde hij de kust van alle aan de Noordzee gelegen landen. Het werk toont zowel de gemeenschappelijke kenmerken als de gevarieerdheid van de Noordzeekust - inclusief menselijke ingrepen, processen in het landschap en de onttakeling die dat veroorzaakt. De Noordzeekust is al lang niet meer alleen maar ongerept en wordt steeds meer het werk- en speelgebied van zijn bewoners.

De galerie is te bezoeken van donderdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur.Ellen de Vries
Ellen de Vries (diashow met meer beelden)


2 september 2012 - 7 oktober 2012

Galerie Steven Sterk
Hellingbaas 1
8401 JH Gorredijk
06-51082598
dolphkessler@planet.nl

Er is werk te zien van
Ellen de Vries
Jitske Hagens
Dolph Kessler

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl