Steenbergen Stipendium 2012

1 september 2012 - 28 oktober 2012
In deze tentoonstelling is het werk te zien van de genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2012. De genomineerden zijn:
- Iztok Klančar, My Men, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag
- Ola Lanko, Required Reading, Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
- Bram van Oosten, Nevel 201 and other works, Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht
- Philip Schuette, imagetypewriter.com en Lookism, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag
- Dominique Princen, Wordt vervolgd, AKV | St.Joost, Breda

Ook dit jaar kan het publiek weer haar voorkeur uitbrengen (tot 25 september 2012, 13 uur). Dinsdag 25 september 2012 zal, voor de vijftiende keer, de winnaar van het Steenbergen Stipendium bekend worden gemaakt, evenals de winnaar van de Publieksprijs.

Elk jaar bezoekt de jury, deze editie bestaande uit Sterre Sprengers (voorzitter Steenbergen Stipendium, beedredacteur nrc.next), Colette Olof (curator) en Koen Hauser (fotograaf) voor de Steenbergen Stichting de Nederlandse kunstacademies die een aparte afstudeerrichting fotografie hebben. Het werk van de genomineerden wordt gepresenteerd in een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. De uiteindelijke winnaar van het stipendium voor jonge fotografen ontvangt een bedrag van 5.000 euro. Eerdere winnaars van het Steenbergen Stipendium zijn o.a. Wytske van Keulen, Yvonne Lancet, Andrea Stultiens, Thomas Schlijper, Kim Krijnen, Myne Soe-Pedersen, Petra Stavast, Marcel Borsten, Hannah Horsch, Magdalena Pilko, Wiem Popelier, Mark Vincent Houston, Joris Jansen, Hrair Sarkissian en Raoul de Lange.

De middag voorafgaand aan de uitreiking vindt wederom de Dag van de Fotografiestudent plaats, waar gerenommeerde (inter)nationale fotografen hun kennis zullen delen met de jonge lichting Nederlandse fotografietalenten.

De Steenbergen Stichting en het Stipendium
De Steenbergen Stichting is in 1961 opgericht door Johan Steenbergen (1886-1967) ter nagedachtenis aan zijn oudere broer Hermann Diedrich Steenbergen (1883-1945). Johan Steenbergen vertrok in 1908 naar Dresden en stichtte daar Ihagee Kamerawerk. Deze fabriek verwierf in 1936 wereldfaam door het uitbrengen van de eerste kleinbeeld spiegel-reflexcamera onder de naam Exakta. In 1928 werd hij Honorair Consul der Nederlanden. De fabriek werd bij het bombardement van Dresden in 1945 geheel verwoest. Na de Tweede Wereldoorlog is het bedrijf hem afgenomen en door de toenmalige DDR als staatsbedrijf voortgezet.

De Steenbergen Stichting zet zich in voor meerdere culturele doelen, waaronder het beschikbaar stellen van beurzen aan jongeren om een deel van hun opleiding tot fotograaf in het buitenland te volgen. Het Stipendium voor fotografie bestaat sinds 1998.

Het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. Op woensdagen gratis entree.Ola Lanko
Ola Lanko


1 september 2012 - 28 oktober 2012

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
010-2030405
info@nederlandsfotomuseum.nl
www.nederlandsfotomuseum.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Iztok Klančar
Ola Lanko
Bram van Oosten
Philip Schuette
Dominique Princen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl