Star Spangled Banner

11 september 2009 - 11 december 2009
De Amerikaanse vlag, ook wel bekend als de Star Spangled Banner was voor Peter van de Wijngaart het uitgangspunt voor de videovlag die hij maakte naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De vlag die hij samenstelde uit honderden videos afkomstig van YouTube is met alle mediasterren die een rol speelden in de verkiezingsstrijd een letterlijke Star Spangeld Banner.

Zowel Barack Obama als John McCain maakten hun eigen filmpjes, vielen elkaar vaak fel aan en aanhangers reageerden daar op. En zelfs in Nederland is bijvoorbeeld Obama-girl doorgedrongen. Maar in de VS was dat niet het enige fenomeen wat was waar te nemen. Naast een Obama Girl was er bijvoorbeeld, ook weer als reactie, een McCain girl. En beide Girls hebben zelfs samen een duet opgenomen in het kader van de verkiezingen.

In de door Peter van de Wijngaart gemaakte Star Spangled Banner is de tijdelijkheid van het het medium duidelijk aanwezig. De van een afstand duidelijk herkenbare tv-beelden beginnen als je dichterbij de vlag komt te vervagen tot er niets dan pixels overblijft. Het geeft aan dat het medium waarmee de campagne is gevoerd zowel een grote impact heeft op korte termijn als een ongrijpbaarheid op lange termijn.

De onthulling van de vlag is op de gedenkwaardige dag 11 september. Op deze dag hangen nog steeds vele Amerikanen de vlag uit ter nagedachtenis aan de slachtoffers die vielen bij de aanslagen op 11 september 2001.

De Star Spangled Banner is te zien in Loods 6 in Amsterdam van 11 september tot 11 december. Loods 6 kunt u vinden op de KNSM laan 143, de expositie is in Het Vertrek.

Wilt u een bezichtiging en een gesprek met de kunstenaar? dan kunt u contact met hem opnemen op 06-51319704. De vlag is tijdens de expositie te koop in een oplage van 30 genummerde exemplaren voor 500 euro per exemplaar.Peter van de Wijngaart
Peter van de Wijngaart


11 september 2009 - 11 december 2009

Loods 6
KNSM laan 143
1019 LB Amsterdam
020-4182020
loods6@loods6.nl
www.loods6.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Peter van de Wijngaart

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl