Transitions

Transitions is een foto-expositie van Niko van der Klugt en Jan Stammes. In de abstracte werken die beiden maken komen hun fotografische ideeën bij elkaar. Ondanks een totaal verschillende benadering van het medium fotografie is er duidelijk verwantschap in het resultaat.

Niko van der Klugt richt zich binnen zijn fotografie onder andere op het maken van Digital Light Paintings. Deze werken bestaan uit een samensmelting van eigen fotomateriaal, zorgvuldig laag voor laag opgebouwd tot een uniek universum. Fotografie die verder gaat dan fotografie.

Jan Stammes toont in deze expositie Past and Future Landscapes, een fotoserie van abstracte landschappen. De beelden zijn ontstaan door het fotograferen van verfresten in zijn schildersatelier. Verf die in het verleden gebruikt is en verf die doorgemengd in de toekomst weer gebruikt gaat worden voor nieuwe schilderijen. Door abstractie wordt het onderwerp geïsoleerd van zijn context en ontstaan nieuwe werelden.

Niko van der Klugt (Amsterdam, 1954) is autonoom kunstenaar. Werkt vanaf 1989 als onafhankelijk lichtontwerper voor theater- en moderne dansproducties (in binnen en buitenland), evenementen, architectuurprojecten en musea, waaronder het Spoorwegmuseum Utrecht en het recent heropende Scheepvaartmuseum te Amsterdam. De laatste jaren is hij gefascineerd om, vanuit zijn lichtvisie en -ontwerpen, ruimtelijk licht om te zetten naar fotografische beelden.

Jan Stammes (Zijpe, 1967) behaalde zijn diploma Creatief Vakfotograaf aan de Fotovakschool te Apeldoorn (2000). Als docent verzorgde hij enige jaren fotocursussen bij Fotogram in Amsterdam. Sinds 2000 is hij werkzaam als freelance fotograaf en maakt hij in opdracht illustratief- en portretwerk voor kranten, brochures en websites. Zijn grootste drijfveer binnen de fotografie ligt echter in het maken van vrij werk. Hij gebruikt veelal abstractie om nieuwe beelden te scheppen. Zijn werk hing op vele solo- en groepsexposities is te vinden in diverse particuliere collecties.

Loods 6 is geopend op zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur en op vrijdag van 14.00-17.00 uur.Jan Stammes
Jan Stammes (diashow met meer beelden)


19 mei 2012 - 27 mei 2012

Loods 6
KNSM laan 289
1019 LB Amsterdam
020-4182020
loods6@loods6.nl
www.loods6.nl

Er is werk te zien van
Jan Stammes
Niko van der Klugt

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl