Spatial Arrangements

5 september 2015 - 3 oktober 2015

Sander Meisner en Wouter Stelwagen zoeken beiden naar de verstilling, contemplatie en schoonheid in grootstedelijke landschappen, met een sterk gevoel voor geometrie en compositie.

Wouter Stelwagen, Bank 2, 2015
Wouter Stelwagen, Bank 2, 2015 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Beiden fotografen zijn gefascineerd door de schemergebieden van de stad, ver weg van de bewoonde wereld op de grens tussen stad en industrie of cultuur en natuur.Wouter Stelwagen richt zich op de rafelranden van de steden in Aziatische megasteden. De serie Banks is gemaakt in Chongqing, een razend snel groeiende stadsprovincie met bijna 30 miljoen inwoners. De stad ligt in de samenloop van de rivieren Yangtze en de Jialing. De rivieren vormen de levensadres van de stad. In China is een steeds groter tekort aan water en elk jaar valt de Yangtze aan het eind van de winter droog. Grote delen van de rivierbedding vormen schiereilanden. Deze immense lege plekken worden een oase van rust, waar mensen gaan wandelen, picknicken, vissen en de meer welgestelden gaan crossen met terreinwagens. Het gebrek aan water zorgt voor een heel nieuwe biotoop dat het tegengestelde is van de immer groeiende stad Chongqing.

Wouter Stelwagen fotografeerde de afgelopen jaren vooral in Aziatische megasteden zoals Bangkok, Hong Kong en Chongqing in China. Zijn werk is op meerdere plekken in binnen en buitenland geëxposeerd, zoals in Foam, op het Unseen Photo Festival, CAR in Los Angeles en tijdens het FFN in 2013. Onlangs verscheen van hem een uitgebreid artikel over de serie Castles in het Volkskrant Magazine.

Sander Meisner focust zich op de architectuur en structuur van verlaten industriële gebieden in de omgeving van Amsterdam, waar gebouwen en objecten alleen een functioneel karakter lijken te hebben en nooit bedoelt zijn om mooi te zijn, maar waar hij een enorme esthetiek in vorm, kleur en licht teweeg weet te brengen wat resulteert in semi-abstracte composities.

De opening van de expositie is op zaterdag 5 september van 16.00-18.00 uur. De opening wordt gedaan om 17.00 uur door Jop Ubbens, voorzitter van Christie’s Amsterdam

5 september 2015 - 3 oktober 2015

Seelevel Photo Gallery
Bethaniënstraat 39
1012 BZ Amsterdam
06-47104484
look@seelevel.nl
www.seelevel.nl
De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Wouter Stelwagen
Sander Meisner

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl