Painted Photography en MyKingdom

8 september 2021 - 2 oktober 2021

Sonja de Ridder onderzoekt graag de randen van de fotografie. Tijdens deze expositie toont Sonja haar twee belangrijkste series. Painted Photography en MyKingdom. Twee verschillende uitingen van haar kijk op fotografie.

Sonja de Ridder, MyKingdom
Sonja de Ridder, MyKingdom (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De serie Painted Photography is haar recentelijke zoektocht naar de grenzen van twee disciplines: schilderkunst en fotografie. Het handschrift van het penseel versus de anonimiteit van digitale fotografie, de traagheid van olieverf versus de snelheid van de camera. Met het beschilderen van een glaswand met olieverf, tijdens het poseren van een model achter dat glas, slaat ze een brug tussen die twee disciplines.
Gedurende de ontwikkeling van deze vorm van fotografie, gaat Sonja steeds een stap verder met het toevoegen van geschilderde elementen/backgrounds en thematieken. Om zo te onderzoeken wanneer er / of er een omslagpunt is, waneer binnen de beleving van het eindresultaat de fotografie ondergeschikt raakt aan de schilderkunst.

MyKingdom is een verhalende serie waarbij middels stadscollages maatschappelijke thematieken in beeld gebracht worden. Waarbij de stad als ultieme uiting van maatschappelijke trend is. In iedere stad is de geschiedenis leesbaar. De monumenten die gekoesterd worden en welke van hun voetstuk gehaald worden. Daar waar een geschiedenisboek afhankelijk is van de schrijver, is de stad een weerslag van de geschiedenis door de ogen van een maatschappelijke trend.8 september 2021 - 2 oktober 2021

Fotogalerie Lichtzone
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 36
9712 EK Groningen
050-5890207
info@lichtzone.nl
www.lichtzone.nl
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Sonja de Ridder

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl