Somfy Photography Award | Gimme Shelter

2 oktober 2020 - 6 december 2020

Vrijdag 23 oktober wordt de internationale fotografieprijs Somfy Photography Award 2020 uitgereikt aan een van de negen genomineerde fotografen. De eerste en tweede prijswinnaars winnen respectievelijk 15.000 en 5.000 euro. De bekendmaking is om 19.00 uur in het Nederlands Fotomuseum in aanwezigheid van de fotografen en de internationale vakjury bestaande uit Frits Gierstberg (voorzitter, curator NFM), Menno Kooistra (architect studio Elephant), Dana Lixenberg (fotograaf), Thomas Seelig (curator/hoofd fotocollectie Museum Folkwang in Essen, Duitsland) en Stephan Vanfleteren (fotograaf).

Maarten Tromp (NL), Primates<br>
Het Antropoceen is inmiddels een gangbare term voor het huidige tijdperk waarin we als mens over de aarde heersen en daarmee zelfs het klimaat drastisch beïnvloeden. De hedendaagse mens is, zeker in de steden, losgeraakt van zijn natuurlijke omgeving, terwijl de complexe systemen waarvan we deel uitmaken nog steeds bestaan.<br>
Maarten Tromp creëerde een serie portretten van primaten in opvangcentra in Nederland, Spanje en Indonesië. De dieren die in Nederland verblijven zijn onderschept bij smokkel of zijn als proef-, huis- of circusdier gehouden. In opvangcentra in de regio's waar ze oorspronkelijk leven, zoals in Indonesië, zijn vaak ontheemde dieren te vinden door onder andere boskap en handel. Tromp fotografeerde de serie Primates zonder de context van de opvangcentra te laten zien. Wat vertellen de portretten ons over de manier waarop we naar deze dieren kijken? Waar staan we in onze geschiedenis en hoe verhouden we ons als mens tot de wereld waarin we leven?
Maarten Tromp (NL), Primates
Het Antropoceen is inmiddels een gangbare term voor het huidige tijdperk waarin we als mens over de aarde heersen en daarmee zelfs het klimaat drastisch beïnvloeden. De hedendaagse mens is, zeker in de steden, losgeraakt van zijn natuurlijke omgeving, terwijl de complexe systemen waarvan we deel uitmaken nog steeds bestaan.
Maarten Tromp creëerde een serie portretten van primaten in opvangcentra in Nederland, Spanje en Indonesië. De dieren die in Nederland verblijven zijn onderschept bij smokkel of zijn als proef-, huis- of circusdier gehouden. In opvangcentra in de regio's waar ze oorspronkelijk leven, zoals in Indonesië, zijn vaak ontheemde dieren te vinden door onder andere boskap en handel. Tromp fotografeerde de serie Primates zonder de context van de opvangcentra te laten zien. Wat vertellen de portretten ons over de manier waarop we naar deze dieren kijken? Waar staan we in onze geschiedenis en hoe verhouden we ons als mens tot de wereld waarin we leven? (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


2 oktober 2020 - 6 december 2020

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
010-2030405
info@nederlandsfotomuseum.nl
www.nederlandsfotomuseum.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Roderik Henderson (NL)
Géraldine Jeanjean (NL)
Stephan Keppel (NL)
Matthieu Litt (BE)
Antoinette Nausikaä (NL)
Martine Stig (NL)
Dustin Thierry (NL)
Maarten Tromp (NL)
Jordi Ruiz Cirera (ES)

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl