Snow in Summer: The Future of Remembrance

Chris en Marjan portretteerden jonge medewerkers van oorlogsmonumenten en -kampen in zeven verschillende landen en probeerden te achterhalen wat deze jonge mensen zo belangrijk vinden aan het herdenken van de Tweede Wereldoorlog.

Chris en Marjan, links: projectmanager Sascha in Bergen-Belsen, rechts: inkerving in de voormalige wasruimte in Mauthausen Memorial
Chris en Marjan, links: projectmanager Sascha in Bergen-Belsen, rechts: inkerving in de voormalige wasruimte in Mauthausen Memorial (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Het project ligt Melkweg Expo nauw aan het hart. Voor Melkweg Expo zijn inclusiviteit, een open houding naar anderen en verdraagzaamheid kernwaarden. Melkweg Expo wordt bezocht door een jong en zeer divers publiek dat zich herkent in een artistiek beleid dat deze waarden nadrukkelijk op de voorgrond plaatst. Zo ook bij deze expositie, die toont hoe belangrijk het is om waakzaam te blijven. Want wanneer de oorlogsverhalen uit eerste hand vervagen, verdwijnt daarmee ook de kritische geest die de mechanismen achter de Holocaust herkent.Chris en Marjan vroegen de jonge medewerkers wat voor hun de kern van herdenken is. Ze concludeerden dat we parallellen moeten trekken naar het heden, vragen blijven stellen en leren om de mechanismen die tot zoveel verschrikkingen leiden ook vandaag te herkennen in onze samenleving. Herdenken gaat niet alleen over het verleden. Het gaat ook over onze toekomst. Snow in Summer focust daarom op de jonge mensen die zich dagelijks inzetten om nooit te vergeten.

Chris en Marjan legden de paradoxale schoonheid van gruwelijke plekken vast, waar de tijd stil lijkt te staan. Geldautomaten tegen een oude muur, een bezoekersrestaurant in een voormalige gevangenis, 'baby' gekerfd in de wand van een voormalige wasruimte en een rij blauwe dixi's brengen je terug naar het heden.

Omdat Snow in Summer door de maatregelen als gevolg van het nieuwe coronavirus niet in Melkweg Expo gepresenteerd kan worden is er een website (www.snowinsummer.nl) waar het project te zien is.

Melkweg Expo

online expositie
020-5318181
expo@melkweg.nl
www.melkweg.nl
@melkweg (twitter)

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Chris en Marjan

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Afropean Express: Travels in Black Europe
10 oktober 2020 - 11 november 2020, Amsterdam
Afropean Express: Travels in Black Europe
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
16 oktober 2020 - 22 november 2020, Rotterdam
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
Mukayu
1 oktober 2020 - 21 november 2020, Amsterdam
Mukayu
Translations
3 oktober 2020 - 6 december 2020, Rotterdam
Translations

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl