Digging up clouds

8 november 2014 - 20 december 2014
Na een succesvolle samenwerking met Rob Wetzer aan The Bonsai Project is Knibbeler sinds twee jaar weer zelfstandig aan het werk. In zijn studio is hij de uitdaging aangegaan om wind te fotograferen. Een ogenschijnlijk onmogelijk experiment.

De associatieve werkmethode van Knibbeler heeft hem bij intrigerende kwesties als stuntvliegers, tornado’s en windtunnels gebracht. Door grote onderwerpen als luchtvaart, aerodynamica en klimatologie naar zijn eigen persoonlijke schaal te vertalen ontstaat een jongenswereld waarin alles mogelijk lijkt. De onzichtbaarheid en beweeglijkheid van wind vormen primaire parameters in het onderzoek van Knibbeler. In zijn kortstondige experimenten probeert hij luchtstromen te vormen, papieren modellen te laten vliegen en wind onderste boven te laten waaien. Het spanningsveld tussen deze behendige pogingen en de suggestieve kracht van het fotografisch beeld levert bijzondere resultaten op.

Knibbeler studeerde af in 2008 aan de afdeling Fotografie van de KABK en heeft sindsdien aan de nodige projecten gewerkt die op velerlei plekken werden vertoond, zoals het Lishui Photography Festival (CH), Noorderlicht Fotomanifestatie (NL) en The Photographers Gallery (UK). Ook werd zijn werk gepubliceerd door Self Publish Be Happy, NRC en GUP Magazine.

Kijk voor een mooie reportage over hoe Knibbeler te werk gaat in zijn studio naar de aflevering van Kunstuur die op 14 september 2014 werd uitgezonden bij de NPO.

De opening van de tentoonstelling is op 8 november van 15.00-18.00 uur.

De openingstijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur.Sjoerd Knibbeler
Sjoerd Knibbeler (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


8 november 2014 - 20 december 2014

Liefhertje en De Grote Witte Reus
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070-3886585
info@lhgwr.com
www.lhgwr.com
De openingstijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Sjoerd Knibbeler

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl