Shady Moments

Verwarring en dubbelzinnigheid zijn kenmerkend voor het werk van het in Rotterdam woonachtige kunstenaarsduo Schilte & Portielje. De Kunsthal Rotterdam toont met een selectie fotowerken in groot en klein formaat een omvangrijke dwarsdoorsnede van hun oeuvre. De fotowerken zijn opgebouwd uit fragmenten fotografisch materiaal uit de digitale beeldbibliotheek die het duo door de jaren heen heeft opgebouwd. Ieder werk komt tot stand door een tijdrovend proces van transformeren, tekenen, schilderen, toevoegen en weghalen. Het duo gebruikt de computer hierbij als fotografische darkroom, en als teken- en schildergereedschap, voor het creëren van hun merkwaardige droomwereld van bizarre karakters.

Mythisch en mysterieus
De mens, veelal sensueel in beeld gebracht, speelt een centrale rol in het werk van Schilte & Portielje. De raadselachtige verschijningen lijken verstrikt te zijn geraakt in onnatuurlijke lichaamshoudingen. Soms is hun romp 180 graden gedraaid ten opzichte van het onderlijf, of zijn ze half dier, half mens. Deze ongewone weergave van de mens maakt een mysterieuze, bijna mythische indruk. Het werk vertoont daarmee visuele verwantschap met het surrealisme. Schilte & Portielje kiezen er bewust voor om kleur in hun werk achterwege te laten. Daarmee vergroten zij de afstand tot de realiteit, en creëren zij spanning in het contrast tussen de geavanceerde computertechniek en het licht nostalgische gevoel dat de zwart-wit werken oproept.

Schilte & Portielje
Het werk van Schilte & Portielje is regelmatig te zien in binnen- en buitenland; Art Rotterdam,PAN Amsterdam, Unseen, Photo LA en Paris Photo. Tevens heeft het duo diverse editorials verzorgd voor(inter)nationale bladen zoals het Zoom Magazine, Glamcult, De Morgen, NRCHandelsblad en Modern Times.
Schilte & Portielje worden vertegenwoordigd door de Kahmann Gallery in Amsterdam.

Publicatie
Bij de tentoonstelling is het boek Photoworks Beyond Reality - Volume 2, uitgegeven door Voetnoot Publishers, verkrijgbaar. Deze publicatie presenteert bijna alle werken van Schilte & Portielje tot 2012 (25 euro, ISBN978-90-78068-83-9).

De openingstijden van de Kunsthal zijn dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur.Schilte & Portielje
Schilte & Portielje (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


23 februari 2013 - 2 juni 2013

Kunsthal
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010-4400301
communicatie@kunsthal.nl
www.kunsthal.nl
@Kunsthal (twitter)
De openingstijden van de Kunsthal zijn dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Schilte & Portielje

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Call to commit
7 augustus 2020 - 22 november 2020, Nijmegen
Call to commit
Portretfotografie - de vonk van August Sander
1 augustus 2020 - 20 september 2020, Amersfoort
Portretfotografie - de vonk van August Sander
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl