Religie Nu - Spiritualiteit in Nederland

15 september 2015 - 23 januari 2016

Van 15 september t/m 23 januari is het fotoproject Religie Nu van de Rotterdamse mediakunstenaar Eddy Seesing te zien in het Ikonenmuseum in Kampen.

Eddy
Eddy Seesing, Reverend Emmanuel Koney, Amsterdam

Zeven jaar lang werkte Seesing aan een serie fotoportretten op groot formaat van voorgangers van zeventig verschillende geloofsgemeenschappen in Nederland. De serie toont kerkelijke voorgangers in hun natuurlijke habitat en schept een tijdsbeeld van de hedendaagse samenleving en de verscheidenheid aan religies die ons land kent.Zowel Christenen van verschillende denominaties, als diverse richtingen binnen de Joodse, Moslim-, Hindu- en Boeddhistische gemeenschappen zijn te zien. Door de wijze waarop Seesing de Religie Nu tentoonstelling heeft samengesteld en ingedeeld, legt hij de nadruk op de overeenkomsten tussen de verschillende geloven.

Eddy Seesing woont en werkt in Rotterdam. In zijn projecten portretteert hij groepen mensen met een zelfde sociale, maatschappelijke of religieuze achtergrond zoals topmanagers, operasopranen en Marokkanen uit Gouda. Met de laatste groep heeft Seesing een video installatie gemaakt met de titel Boughaz:24 mannen en vrouwen verdeeld over drie generaties Marokkanen in Nederland vertellen hierin openhartig hun levensverhaal. In deze bijzondere verhalen neemt religie een belangrijke plaats in. Het is de bron van het project Religie Nu, dat als doel heeft een portret te schetsen van alle geloofsrichtingen die Nederland rijk is.

15 september 2015 - 23 januari 2016

Ikonenmuseum Kampen
Buiten Nieuwstraat 2
8261 AV Kampen
038-3858483
info@alexanderstichting.nl
www.ikonenmuseumkampen.nl
Het museum is geopend dinsdag en woensdag van 13.00-17.00 uur en donderdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Eddy Seesing

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl