Scherp geschoten

De tentoonstelling is een multimediale presentatie van beelden uit het Flevolands archief dat Nieuw Land beheert. Foto’s en filmfragmenten worden vertoond vanwege hun bijzondere compositie, opvallend onderwerp of esthetische waarde. De beelden tonen samen tonen zij het verhaal van de wording van Flevoland. Veel beeldmateriaal is nooit eerder te zien geweest.

Duikonderzoek bij de uitwateringssluizen van de Afsluitdijk bij Den Oever (Noord-Holland), 3 oktober 1960, foto Dienst der Zuiderzeewerken, Nieuw Land Erfgoedcentrum
Duikonderzoek bij de uitwateringssluizen van de Afsluitdijk bij Den Oever (Noord-Holland), 3 oktober 1960, foto Dienst der Zuiderzeewerken, Nieuw Land Erfgoedcentrum (diashow met meer beelden)

Het beeldarchief van Nieuw Land omvat meer dan 150.000 foto’s, films en video’s. Ze zijn grotendeels afkomstig van de diensten die het Zuiderzeeproject uitvoerden: de Dienst der Zuiderzeewerken (ZZW) en de Directie Wieringermeer, en haar rechtsopvolger de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders (RIJP).Enkele tientallen foto’s zijn opnieuw, zo mogelijk van het negatief, op hoge resolutie gescand en afgedrukt. Vooral de strakke zwart wit foto’s van halverwege van de vorige eeuw stralen uit dat in het IJsselmeergebied werkzaamheden werden verricht die respect afdwongen. Een compilatie van filmfragmenten geeft een indruk van het bewegende beeld in de collectie van Nieuw Land. Uniek is een kort amateurfilmpje uit 1929, gefilmd op 9,5 mm film, van het werk aan de Afsluitdijk.

25 juni 2016 - 30 oktober 2016

Nieuw Land Erfgoedcentrum
Oostvaardersdijk 113
8244 PA Lelystad
0320-225900
info@nieuwlanderfgoed.nl
www.nieuwlanderfgoed.nl
@nieuw_land (twitter)
De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag, zon- en feestdagen van 11.30-17.00 uur. Het museum is gesloten op 25 december en 1 januari.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Spatio-temporeel
16 maart 2019 - 26 april 2019, Amsterdam
Spatio-temporeel
Palm Springs
16 februari 2019 - 12 mei 2019, Den Haag
Palm Springs

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl