Too busy being awesome

1 mei 2017 - 8 juni 2017

Er is in West-Europa vermoedelijk geen controversiëler kledingstuk dan de niqaab: de gezichtssluier die alleen de ogen vrijlaat. In veel landen is hij verboden. Iedereen heeft er wel een mening over. Maar wie zijn eigenlijk die vrouwen die ervoor kiezen iets te dragen wat zoveel discussie oproept? Wat vinden ze belangrijk, mooi en grappig?

Saskia Aukema
Saskia Aukema

Fotografe Saskia Aukema bezocht niqaabdraagsters in binnen- en buitenland en werd verrast. De vrouwen waren zoveel sterker, kleurrijker en genuanceerder dan ze vooraf had gedacht. Hoewel ze voor de bijna onmogelijke taak stond mensen te portretteren die zich niet willen laten zien, is het haar gelukt beetje bij beetje een wereld te onthullen die voor de meesten van ons zo moeilijk te begrijpen is.Naast het werk van Saskia Aukema is de installatie performance Tele_Trust te zien. Voor de internationaal gepresenteerde performance installatie Tele_Trust ontwierpen kunstenaarsduo Lancel/Maat een interactieve DataSluier. Door middel van sensoren in deze sluier communiceert de drager met de buitenwereld en onderzoekt vragen over zichtbaarheid, privacy en vertrouwen in de stedelijke omgeving en online.

Op zaterdag 27 mei een speciaal randprogramma (toegang 15 euro) bij de tentoonstelling Too busy being awesome met de interactieve installatie Tele_Trust van Lancel en Maat, een rondleiding door fotograaf Saskia Aukema, een filmprogramma (met een voorbespreking van een antropoloog) en een Iftar maaltijd vanaf 21.48 uur.

Speciaal voor deze tentoonstelling maakte regisseur Miranda Lakerveld van World Opera Lab de voorstelling Dans van de zeven sluiers, naar aanleiding van het incident afgelopen zomer toen een vrouw op het strand van Nice gedwongen werd door de Franse politie om zich te ontdoen van hoofddoek en tuniek. In een wervelende voorstelling (3 juni om 20.00 uur, toegang 5 euro) worden mythische en religieuze verhalen over de sluier bijeengebracht. Na afloop van de voorstelling is er een gesprek met Saskia Aukema en Miranda Lakerveld.

1 mei 2017 - 8 juni 2017

Het Nutshuis
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
070-3459090
info@nutshuis.nl
www.nutshuis.nl
Tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken maandag t/m zaterdag van 11.00-16.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Saskia Aukema

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl