Het Stenen Landschap

In het kader van het Noorderlicht Festival Taxed to the Max exposeert de fotograaf Sake Elzinga zijn Hunebeddenserie Het Stenen Landschap in Galerie del Campo.

Sake Elzinga, Het Stenen Landschap
Sake Elzinga, Het Stenen Landschap (diashow met meer beelden)

Sake Elsinga (Groningen 1959) is opgeleid aan de fotovakschool te Apeldoorn. Na een vijftal jaren vooral technische ervaring te hebben opgedaan is hij sinds 1982 werkzaam als zelfstandig fotograaf. Elzinga's werkterrein is breed: van de actuele politiek tot sport en tot kunst en cultuur; de opdrachten liggen op regionaal, nationaal en internationaal gebied. Sinds 1987 is hij een van de vaste fotocorrespondenten voor het NRC Handelsblad. Sake Elzinga is een geregelde deelnemer aan belangrijke groeps- en solotentoonstellingen. Vele publicaties zijn verlucht met zijn foto's. Hij ontving verschillende fotoprijzen, onder andere in 1990 de tweede prijs sport World Press, in 1994 de eerste prijs in de categorie documentair Nederland in de Zilveren Camera en in 2001 de eerste prijs in de categorie Kunst, cultuur, architectuur en techniek in de Zilveren Camera. Voor zijn serie over Tsjernobyl ontving hij in 1996 de Fuji Award, een hoge onderscheiding in de fotowereld. Daarnaast exposeert Elzinga met grote regelmaat in Binnen en Buitenland.Het fotofestival Taxed to the Max stelt zich de vraag in hoeverre de steeds perfectere verstrengeling van corporatisme, financieel kapitaal en modern overheidsbestuur het leven van de gewone mens beïnvloedt.

De hunebedden, zo dichtbij waar Sake Elzinga zelf woont, vormden voor hem een inspiratiebron voor het maken van de fotoserie die hij de naam gaf Het Stenen Landschap. Met deze fotoserie vraagt Sake zich af of de 5000 jaar oude grafresten van het Trechterbekervolk toegankelijk zullen blijven. Of gaan zijn ten onder in deze snelgroeiende wereld?

6 oktober 2019 - 1 december 2019

Galerie del Campo
Drijberseweg 12
9418 PW Wijster
0593-562433, 06-53218720
info@galeriedelcampo.nl
www.galeriedelcampo.nl
De galerie is geopend vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Sake Elzinga

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl