Rotterdam Photo 2020

Rotterdam Photo Festival is een jaarlijkse fotomanifestatie die plaatsvindt tijdens de Art Rotterdam Week, waar kunstliefhebbers de kans krijgen om verschillende kunst- en designevenementen te bezoeken. Rotterdam Photo, gelegen aan het Deliplein (district Katendrecht), viert het brede spectrum van fotografie zoals het zich uit in onze hedendaagse beeldcultuur. Samen met de tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum en de kunst-fotobeurs Haute Photographie, zal de Kop van Zuid van 6 tot 9 februari 2020 transformeren in een one-stop hub voor fotografie liefhebbers.

Dawid Dobosz
Dawid Dobosz

Het thema van Rotterdam Photo van het jaar 2020 is Transities. De wereld heeft een historisch keerpunt bereikt: zie de opkomst van populisme, Brexit, het Trump-tijdperk en alle (humanitaire) crises die daaruit voortvloeien. De nabije toekomst is onzeker. Deze crises, of beter gezegd: transi- ties, vormen de rode lijn van Rotterdam Photo 2020.Transities als processen of periodes van verandering van de ene staat naar de volgende, roepen op om na te denken. In onze samenleving zien we allerlei overgangen; van geslacht naar energi- etransities. Deze overgangen zijn geen afzonderlijke fenomenen, maar zijn in feite onlosmakelijk met elkaar verbonden en verweven. Maar, zoals Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid, aan- geeft: we leven niet in een tijd van transities, maar in een tijdperk-transitie. De wereld lijkt steeds meer te veranderen in een uitgebreid systeem waarin alles afhangt van al het andere. Het pro- gramma is nu onthuld.

6 februari 2020 - 9 februari 2020

Rotterdam
Deliplein
Rotterdam
communicatie.rotterdamphoto@gmail.com
www.rotterdamphotofestival.com

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Druppels
28 januari 2020 - 23 maart 2020, Hoorn
Druppels
Beautiful Square
3 februari 2020 - 3 april 2020, Amsterdam
Beautiful Square
Hoek van Holland
1 februari 2020 - 24 mei 2020, Rotterdam
Hoek van Holland

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl