Shooting Stars

Ron Galella (1931) geldt als de meest controversiële celebrityfotograaf van de Verenigde Staten. Time noemde hem de godfather van de Amerikaanse paparazzi cultuur, Newsweek repte van 'Paparazzo Extraordinaire' en Miami Herald News sprak van 'Paparazzi Superstar'. De celebrities ondertussen konden zijn bloed wel drinken.

Ron Galella
Ron Galella

Jackie Kennedy-Onassis dwong hem via de rechter een straatverbod af; Galella moest voortaan tien meter afstand houden. Juni 1973 sloeg Marlon Brando hem vijf tanden uit de mond en brak hem zijn kaak. Een klap die voor veertigduizend dollar werd geschikt. De eerstvolgende keer dat hun wegen zich kruisten, droeg Galella een American footballhelm. Toen Galella in Cuernavaca (Mexico) bij het zwembad van Richard Burton en Elizabeth Taylor betrapt werd, namen de lijfwachten alle belichte films in beslag - 500 opnames - en schopten hem het ziekenhuis in.Tegenwoordig maakt Galella boeken. Hij mist het fotograferen niet. 'Paparazzi fotografie is tegenwoordig behoorlijk ziek. Toen ik het deed, was het zindelijker, meer één op één. Beschaafder, niet dat massale er bovenop duiken wat het nu is. En dan heb je de burgerjournalistiek. Iedereen met een mobieltje gedraagt zich als een paparazzi. Ze hebben toegang tot gelegenheden waar de pers niet bij mag zijn. De genodigden hebben hun digitale camera's en fotograferen op plekken waar de professional niet kan komen. Zij zijn nu de paparazzi. Het vak is veranderd. Ik mis het niet.'

1 juni 2019 - 22 juni 2019

Galerie Wouter van Leeuwen
Hazenstraat 27
1016 SM Amsterdam
06-52031540
info@woutervanleeuwen.com
www.woutervanleeuwen.com
De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Ron Galella

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl