The Rolling Stones

Het Herman Brood Museum toont naast de vaste Broodcollectie een tijdelijke expositie over The Rolling Stones. De collectie bestaat uit nog nooit eerder vertoonde foto's van fotograaf Harm Botman (1952-2012) en foto's van Bullet-Ray.

Harm Botman, The Rolling Stones
Harm Botman, The Rolling Stones

Het Herman Brood Museum gaat enkele keren per jaar Rock 'n Roll benadrukken door naast de vaste Broodcollectie spraakmakende exposities te organiseren van fotocollecties die nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest. Collecties van onder andere Queen, The Who, Andy Summers en vele anderen staan op het programma.Harm Botman (1952-2012) was negen jaar oud toen hij begon met fotograferen. Hij groeide op in bos Woestduin en de Waterleidingduinen. Hier vormde zich een uitzonderlijke fascinatie voor details en de schoonheid van de natuur. Zijn leven lang zou hij blijven fotograferen en bouwde hij een oeuvre op bestaande uit persoonlijke en documentairefotografie. Daarnaast experimenteerde Botman met vele druktechnieken, waaronder de gomdruk en zilvergelatinedruk. Met zijn expertise in fotodrukwerk werd hij vaak als meesterdrukker door musea ingeschakeld. Botman laat een indrukwekkend archief na dat inmiddels grotendeels is opgenomen in de collectie van het Prentenkabinet Universiteit Leiden.

Raymond van Olphen, ook wel bekend als Bullet-ray is vooral bekend als popfotograaf en was de maker van de foto's voor het MH-17-nabestaandenboek Voortleven. Verzorgde fotografie voor diverse muziekalbums van onder ander voor Bertolf, Anneke van Giersbergen en Simply Red. Daarnaast fotografeerde hij vele grootheden zoals the Rolling Stones, Kiss, Pearl Jam,Madonna etc als huisfotograaf van de NPO (NPO Radio2, 3FM) en muziekbladen als de Musicmaker. Tijdens Pinkpop in 2014 en de No Filter Tour in 2017 legde hij de Stones vast.

23 maart 2019 - 30 juni 2019

Herman Brood Museum
Blijmarkt 21
8011 ND Zwolle
info@hermanbroodexperience.nl
www.hermanbroodexperience.nl
Het museum is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Harm Botman
Bullet-Ray

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl