Een roadtrip in 14 songs

In het jaar dat de Amerikanen weer voor de presidentsverkiezingen naar de stembus gaan maakten fotograaf Bob Bronshoff en journalist René Sommer een roadtrip door het Amerika van Bruce Springsteen. 14 nummers van Springsteen vormden de roadmap voor de reis, van Asbury Park in New Jersey tot Youngstown in Ohio.

De Amerikanen en de plaatsen waar ze wonen worden geportretteerd. Zo waren Bronshoff en Sommer bij de 4th of July viering in Asbury Park, maar kwamen ze ook terecht tussen de daklozen in Tent City in Lakewood. Verder reisden ze naar Philadelphia, Washington, en Bruce’s ‘hometown’ Freehold. Ze leerden ondermeer een waarzegster kennen, een hotdogverkoper, een soldaat, een moeder wiens zoon werd doodgeschoten door de politie van New York.

De ontmoetingen met deze Amerikanen vormen de basis voor de tentoonstelling in de Melkweg Galerie. Een roadtrip in 14 songs is de vierde solotentoonstelling van Bob Bronshoff in de Melkweg Galerie, waarvan twee in samenwerking met René Sommer.

Tegelijkertijd met de tentoonstelling verschijnt het gelijknamige boek Een roadtrip in 14 songs, het Amerika van Bruce Springsteen (Schilt Publishing), dat bij de opening gepresenteerd wordt. Op donderdag 6 november, de dag van de verkiezingen, vindt in de hele Melkweg voor de derde keer de President’s Night plaats met lezingen, debatten en live berichten vanuit de VS.

De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 13.00-20.00 uur.Bob Bronshoff
Bob Bronshoff (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


11 oktober 2012 - 11 november 2012

Melkweg Expo
Marnixstraat 409
1017 PJ Amsterdam
020-5318181
expo@melkweg.nl
www.melkweg.nl
@melkweg (twitter)
De galerie is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-23.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Bob Bronshoff
René Sommer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Vies, vet, volks!
13 september 2020 - 1 november 2020, Sterksel
Vies, vet, volks!
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee
Power to the Models (BredaPhoto)
9 september 2020 - 29 november 2020, Breda
Power to the Models (BredaPhoto)

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl