Ritualism

Al zijn we ons er niet altijd van bewust, ook ons moderne leven is doordrenkt van rituelen. Sommige om onszelf te vinden, soms om onszelf te verliezen. Ritualism zou gezien kunnen worden als de nieuwste religie van de stadsmens. Ontdaan van alle dogma’s kan een ieder zijn of haar eigen rituelen ontwerpen. En dat doen we dan ook naar hartenlust. Hel Ved, agentschap en galerie voor fotografie, maakte op uitnodiging van de Melkweg Galerie een groepstentoonstelling samen met haar fotografen. Het resultaat is Ritualism.

Onder het geëxposeerde werk een serie van Iain McKell (Londen), die meer dan 10 jaar lang een groep Engelse travellers volgde. Hij bracht vooral de romantische aspecten van deze subcultuur in beeld. Zijn boek over de moderne nomaden The New Gypsies raakte in korte tijd uitverkocht maar wordt in september 2014 opnieuw uitgegeven door uitgeverij Prestel.

Yvonne Brandwijk reisde af naar Congo en fotografeerde onder andere sapeurs in Kinshasa. La Sape (La Societé des Ambianceurs et des Personnes Élégantes) is een merkwaardige stroming die tijdens het regeren van Mobutu (1965-1997) in flamboyante pakken de straat op ging om zich af te zetten tegen het keurslijf en de onderdrukking van het toenmalige regime.

De winnares van de talent call van 2013, Sharieta Berghuis, exposeert een aantal beelden uit haar serie Substitution and replacement theory over een gefingeerde sekte. Sharieta’s werk is geselecteerd voor de BankGiro Loterij Talent Collectie van Unseen Photo Fair.

Antonio José Guzman reisde af naar Thailand om daar voor de Hogon serie twee iconische thema’s tegenover elkaar te zetten: het paradijselijke en de paradox.

Jochem Sanders laat een aantal beelden zien van ‘The Returns’. En de nieuwste aanwinst van Hel Ved, de meermaals met diverse fotografie prijzen onderscheiden Australische fotograaf Tim Georgeson, is ook aanwezig met zijn werk.

De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-21.00 uur.Yvonne Brandwijk, Sapeurs
Yvonne Brandwijk, Sapeurs (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


20 september 2014 - 5 oktober 2014

Melkweg Expo
Marnixstraat 409
1017 PJ Amsterdam
020-5318181
expo@melkweg.nl
www.melkweg.nl
@melkweg (twitter)
De galerie is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-23.00 uur.

Er is werk te zien van
Iain McKell
Yvonne Brandwijk
Sharieta Berghuis
Antonio Jos Guzman
Jochem Sanders
Tim Georgeson

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl