Risja, a story by Lilith

Hoofdpersoon van de tentoonstelling is Risja Steeghs (22), die lijdt aan een ernstige vorm van Lyme. Hoewel Risja bijna volledig is aangewezen op de zorg van haar ouders, blijft zij vol levenskracht en droomt ze van een carrière in de mode- en kunstwereld. Liliths kunstserie over Risja bestaat uit zowel foto’s van haar dagelijks leven als glamourvolle portretfoto’s van haar. In de tentoonstelling zijn boven- dien collages te zien die Risja zelf maakte.

Het werk van de uit Reuver afkomstige Lilith geniet een snelgroeiende bekendheid. Zo werden haar extravagante zelfportretten dit jaar al tweemaal geëxposeerd in New York. Plaatsgenote Risja zocht begin 2012 contact met haar met de vraag: ‘Zullen we samen mijn ziekte onder de aandacht gaan brengen?’ De kunstfotograaf antwoordde met het voorstel van een bijzondere kunstserie. Een verhaal over girl-power en jezelf durven zijn in moeilijke om- standigheden. Lilith: ‘Dit project gaat er over dat je er mag zijn en gezien mag worden; altijd, dus ook in tijden van ziekte. De foto’s tonen Risja’s schoonheid, haar kracht en momenten van geluk, maar ook haar kwetsbaarheid, pijn en verdriet. Bij elkaar een eerlijk beeld van haar leven op dit moment. Confronterend, maar realistisch.’.

De opening van de expositie is zaterdag 1 juni met muziek van Thimo Geijzen.

De galerie is geopend dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur en zaterdag van 12.00-16.00 uur.Lilith, Risja, Spiderwoman 2012
Lilith, Risja, Spiderwoman 2012


1 juni 2013 - 6 juli 2013

Amsterdam Outsider Art
Nieuwe Keizersgracht 1A
1018 DR Amsterdam
06-45490577
info@amsterdam-outsider-art.nl
www.amsterdam-outsider-art.nl

Er is werk te zien van
Lilith

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

City Life
3 juni 2020 - 23 augustus 2020, Arnhem
City Life
Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Venus & Mercury
1 juni 2020 - 30 augustus 2020, Amsterdam
Venus & Mercury

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl