Right to decide

29 oktober 2017 - 12 januari 2018

Project van fotografe Simone Henken (NL) in samenwerking met Dr. Marina Vosika (USA) die onderzoek doet naar barrières die vrouwen ervaren om toegang te krijgen tot abortus.

Simone Henken
Simone Henken

Het lijkt volkomen vanzelfsprekend dat ieder mens het recht heeft om over zichzelf te beslissen. Toch lopen heel veel vrouwen tegen barrières aan als het gaat om toegang tot abortus te krijgen. Hoewel abortus wettelijk volkomen legaal is, zijn er veel obstakels die overwonnen moeten worden zowel op emotioneel als op spiritueel gebied.In samenwerking met arts Marina Vosika die onderzoek doet naar dit onderwerp, brengt Simone Henken dit thema in beeld. Aanvankelijk is zij begonnen met abstract werk om te onderzoeken hoe het wezenlijke van abortus gevisualiseerd kan worden; want hoe kan een foto gedachten en emoties verbeelden? Hoe kan het de wereld laten zien achter de fysieke werkelijkheid, datgene dat niet direct zichtbaar is maar onmiskenbaar bestaat zoals o.a. conceptie.

Simone: 'Fotografie kan meedogenloos zijn, scherp en mechanisch. Door te experimenteren met verschillende materialen zoek ik naar een dynamisch beeld waarbij lijnen vervagen en de ene vorm loopt over in de andere... Een treffende analogie voor abortus die zowel een zakelijke, medische kant kent als een spiritueel / emotionele kant.'

Naast de abstracte werken heeft Simone de verhalen van vier vrouwen die in Kroatie abortus hebben ondergaan, in beeld gebracht. Hoewel deze verhalen zeer persoonlijk, divers en uniek zijn, zijn er universele thema's te ontdekken die velen zullen herkennen.

De opening van de expositie is zondag 29 oktober van 15.30-17.00 uur.

29 oktober 2017 - 12 januari 2018

Coloron
Waarderweg 96
2031 BR Haarlem
023-5341234
info@coloron.nl
www.coloron.nl
Coloron is geopend maandag t/m vrijdag van 9.00-17.30 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Simone Henken

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Portfolio Willem van den Hoed
online expositie,
Portfolio Willem van den Hoed
Echo's of Dusk | Paradise Lost
portfolio,
Echo's of Dusk | Paradise Lost
Ander Licht op Withoos
12 december 2021 - 8 mei 2022, Amersfoort
Ander Licht op Withoos

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl