Right Here, Right Now (FotoFestival Naarden)

20 mei 2017 - 18 juni 2017

Van zaterdag 20 mei t/m zondag 18 juni heeft op een tiental locaties het FotoFestival Naarden 2017 plaats. Right Here, Right Now is het hoofdthema op de vijftiende editie van het culturele evenement, dat tweejaarlijks tienduizenden bezoekers trekt voor actuele series van (inter)nationale topfotografen.

Laura Morton
Laura Morton (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Op het FotoFestival Naarden 2017 zijn nieuwe series te bewonderen van tientallen topfotografen uit binnen- en buitenland, zoals AnaHell, David Chancellor, J. Henry Fair, Charles Fréger, Reinier Gerritsen, Juha Arvid Helminen, Laura Hospes, Emilie Hudig, Marie-José Jongerius, Carla Kogelman, Bas Losekoot, Arthur Mebius, Benoit Paillé, Stacii Samidin, Jacob Aue Sobol, Julia Steinigeweg, George Steinmetz, Newsha Tavakolian en Danila Tkachenko.Er is werk te zien op onder meer de volgende locaties:
Grote Kerk Naarden
Stadhuiszolder
d'Lage Flanck
Bastion Oranje G en H
Vestingmuseum
The Fence
Bastion Nieuw Molen

Feest en reuring
Een festival impliceert feest en reuring; FotoFestival Naarden zorgt dan ook dat het bruist in de straten van de vestingstad. In de White Box in de Grote Kerk gaan oude rotten in de fotografie in debat met jonge honden. Vele exposerende fotografen houden hier ook Phototalks, waarbij ze dieper ingaan op hun werk. Dat geldt ook voor buitenlandse fotografen zoals AnaHell, David Chancellor, J. Henry Fair, Juha Arvid Helminen, Julia Steinigeweg en Meredith Hutchison, die tijdens het openingsweekend in Naarden zijn en tot en met maandag 22 mei beschikbaar voor interviews.

Nederlandse Fotoboekenprijs
Fotoboeken krijgen bijzondere aandacht tijdens het festival. FotoFestival Naarden reikt zaterdag 27 mei, 17.00 uur voor de eerste keer de Nederlandse Fotoboekenprijs uit. Genomineerd daarvoor zijn Dana Lixenberg (Imperial Courts), Bob Siers (XXX), Mariken Wessels (Taking Off), Hanne van der Woude (Vivace) en Xiaoxiao Xu (Aeronautics in the Backyard). Daarnaast worden alle 187 inzendingen geëxposeerd in de Gele Loods. Hier kunnen bezoekers het merendeel van de ingezonden boeken ook kopen.

Het FotoFestival Naarden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, toont dit jaar een pakkend overzicht van de ontwikkelingen in niet alleen de Nederlandse, maar ook de internationale fotografie. Met het overkoepelende thema Right Here, Right Now als uitgangspunt zijn verhalende fotoseries te zien over maatschappelijke en actuele thema's. Het tweejaarlijkse festival geniet wereldwijde bekendheid en is een belevenis voor iedereen die van fotografie houdt. Vijf weken lang is Naarden een bruisende ontmoetingsplek voor professionals, amateurs en liefhebbers. De unieke locatie zorgt ervoor dat bezoekers op loopafstand diverse stijlvolle expositieruimtes kunnen bezoeken, terwijl de buitenlocaties een integraal onderdeel zijn van het festival.

Selectiecommissie: hoofdcuratoren Feiko Koster en Eduard Planting, gastcuratoren Carla van de Puttelaar, Joost van den Broek en Ernst Coppejans. Bestuur: André van der Velde, Michiel Vos, Erik van der Spek en Peter van den Doel. Coördinator: Joke Smit. Comité van aanbeveling: Martijn Sanders, John Jaakke, Ronald Vles, Joyce Sylvester, Auke Visser, Philippe Remarque. Belangrijke begunstigers: gemeente Gooise Meren, Mondriaan Fonds, Prins Bernard Cultuur Fonds.

20 mei 2017 - 18 juni 2017

Naarden Vesting
verschillende locaties
Naarden-Vesting
info@fotofestivalnaarden.nl
www.fotofestivalnaarden.nl
Het festival is geopend maandag t/m donderdag van 11.00-17.00 uur en vrijdag t/m zondag van 10.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ana Hell
David Chancellor
J. Henry Fair
Charles Fréger
Reinier Gerritsen
Juha Arvid Helminen
Laura Hospes
Emilie Hudig
Marie-José Jongerius
Carla Kogelman
Bas Losekoot
Arthur Mebius
Benoit Paillé
Stacii Samidin
Jacob Aue Sobol
Julia Steinigeweg
George Steinmetz
Newsha Tavakolian
Danila Tkachenko.
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl