Recent werk

4 februari 2010 - 28 maart 2010
Bij fotografie denken mensen direct aan waarheid. Dit in tegenstelling tot schilderkunst of sculptuur waarbij men zich veel meer bewust is van de interpretatie of visie van de maker. Foto’s nemen we voor waar aan. Ze leggen een moment vast, of een bijzondere plek. Of doen - soms in serie - verslag van een specifieke gebeurtenis. De foto’s van Riesjard Schropp doen dat niet. Sterker nog, net als bij de andere kunsten, lijken zijn beelden vooral vragen op te roepen.

Riesjard Schropp staat bewust in het leven en vanuit die bewuste en positieve houding ontstaan ook zijn foto’s. Zijn fascinatie gaat uit naar duurzame energie en de ontwikkeling van onze woonomgeving. Zijn opdrachtgevers vindt men vooral in de wereld van architectuur, bouwen, energie en wonen. Zijn zestiende eeuwse woning knapte hij zelf op en in de tuin bouwde hij een studio met zonnepanelen waardoor hij zo goed als zelfvoorzienend is qua elektriciteit. Hij houdt niet van de waan van de dag, wenst daar niet aan mee te doen. Al jong was hij gefascineerd door ‘Ceci n’est pas un pipe’ van René Magritte; door de vragende houding, de open blik. Op die manier wil hij in het leven staan: voorzichtig en met een gezonde dosis twijfel. Hij streeft naar beelden die de beschouwer lijken te vragen: ‘Waar sta jij eigenlijk? Welke positie neem jij in? Wat beteken jij?’

Natuurlijk legt Schropp, net als elke fotograaf, met zijn camera ook dingen vast. Of het nu een exotisch overwoekerd stuk natuur is, of een barokke koepel. Maar binnen de compositie speelt hij met de geconditioneerdheid en de verwachting van de kijker. Hij focust in de natuur niet op één detail of beweging. Een bananenblad trekt de beschouwer wel als een zeventiende eeuws repoussoir de foto in, maar vervolgens laat de fotograaf ons zweven in het luchtledige. Wat wil hij ons laten zien? Wat gebeurt hier?

De galerie is geopend op donderdag van 16.00-21.00 uur, op zaterdag van 12.00-17.00 uur en elke tweede zondag van de maand van 13.00-17.00 uur.Riesjard Schropp
Riesjard Schropp (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


4 februari 2010 - 28 maart 2010

Gallery Kartina
Westwagenstraat 63
4201 HE Gorinchem
06-47040162
info@kartina.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Riesjard Schropp

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Voorjaarssalon
3 maart 2021 - 11 april 2021, Den Haag
Voorjaarssalon
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
30 maart 2021, online
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
Imagination
, online expositie
Imagination
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
, online expositie
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl