Wanghanui

8 mei 2017 - 3 juni 2017

De schoonheid en kwetsbaarheid van mens en water zijn verenigd in Wanghanui, een serie van Richard Westerhuis. Van 8 mei tot en met 3 juni toont hij werk uit deze serie, op groot formaat (100x125 cm) aangevuld met portretten, in de Londense Gallery1885.

Richard Westerhuis
Richard Westerhuis (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

'Een oceaan is als een menselijk wezen, krachtig en kwetsbaar, met beide ervaar ik een diepe spirituele verbinding' - Richard WesterhuisWij mensen voelen de behoefte om onszelf dagelijks te beschermen. We voeden ons en proberen zorg te dragen voor onze gezondheid. We beseffen dat onze kwetsbaarheid ons leven in een oogwenk kan veranderen of beëindigen. We ontsnappen of vechten als we in gevaar zijn. Meestal doen we wat het beste voor ons is en plaatsen we onszelf op de eerste plaats. Echter, deze egocentrische houding heeft door de jaren heen veel problemen veroorzaakt; elke dag hoor je over milieuproblemen in het nieuws, maar sommige mensen - sommige leiders- geloven nog steeds niet dat er een noodzaak is om in oplossingen te investeren. Direct en indirect is het de mens die de natuur en zijn wateren aan het vernietigen is.

Onlangs werd door minister Finlayson het geweldige nieuws aangekondigd dat de rivier Whanganui in Nieuw Zeeland menselijke rechten heeft verworven (bron: ABC Australië). De IWI (stam) heeft sinds 1870 gestreden voor dit levende geheel. Is het vreemd of zelfs misleidend om te verlangen naar (een formele) relatie tussen ons mensen en deze kracht van de natuur? In India heeft men het voorbeeld van Nieuw Zeeland gevolgd. Daar hebben de Ganges en de Yamanu ook de rechten van de mens gekregen. (bron: www.theguardian.com)

Water zal altijd onze meest waardevolle bron van leven blijven. Echter het is ook moeilijk om de natuur volledig te begrijpen, dat onze lichaam zuurstof nodig heeft en niet in staat is om deze onderwaterwereld te bereiken. Hoe dichterbij we verkennen, hoe hoger het risico tot verdrinking. Misschien zijn sommige mensen niet in staat om een echte band met de natuur te hebben als gevolg van een fysieke en mentale afstand. Wanneer onze hersenen zijn opgebouwd uit 75% water moeten we toch in staat zijn om in onze fantasie de diepste oceanen te ervaren. Westerhuis daagt de kijker uit om te fantaseren hoe de ervaring van onontgonnen natuur eruit ziet en zo een kijkje onder het wateroppervlak te nemen.

Richard Westerhuis is een onafhankelijke creatieve fotograaf met een liefde voor pure en tijdloze fotografie. Hij is van mening dat schoonheid schuilt in kwetsbaarheid en jezelf zijn. Tijdens zijn reizen als zeiler vraagt hij zich voortdurend af wat er onder het wateroppervlak is. In deze serie combineert hij zijn fascinatie voor de oceanen met portretfotografie.

8 mei 2017 - 3 juni 2017

Gallery1885
16 Bowden Street
SE11 4DS Londen
studio.westerhuis@gmail.com
thecameraclub.co.uk
De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en ook op tweede paasdag en tweede pinksterdag. Tijdens de periode van de Floriade (5 april tot en met 7 oktober) is het museum op woensdagen geopend van 11.00-21.00 uur uur. Het museum is gesloten op 25 december, 1 januari, carnavalszaterdag t/m carnavalsdinsdag en op 30 april, koninginnedag.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Richard Westerhuis

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Voorjaarssalon
3 maart 2021 - 11 april 2021, Den Haag
Voorjaarssalon
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
30 maart 2021, online
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
Imagination
, online expositie
Imagination
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
, online expositie
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl