Desire for Devotion

Anoushka van Velzen exposeert in Retort Art Space haar fotoserie over rituelen en aanbidding. Niet alleen de klassieke bedevaartsoorden zoals Lourdes en Fatima komen in beeld, maar ook jongeren in Tokio die Hello Kitty aanhangen.

Voor de tentoonstelling Desire for Devotion brengt fotografe Anoushka van Velzen foto’s bijeen die zij maakte tijdens reizen naar Japan, bedevaartplaatsen in Europa en begraafplaatsen van Mexico tijdens Allerzielen. De foto’s verbeelden haar verwondering over rituelen en gedragingen rondom verering en de artefacten die daarbij horen: van heidense gebruiken in Engeland tot fervente Hello-Kitty aanhangers in Tokio, van het dragen van katholieke amuletten tot de gretige aftrek van kitsch souvenirs in de bedevaartplaatsen Lourdes in Frankrijk.

Uit de foto’s van Anoushka van Velzen spreekt telkens een respectvolle en open benadering van de onderwerpen waarin ze zich verdiept. Ze geven een onbevooroordeelde blik op de geportretteerden en hun devotionalia en laten ruimte voor herkenning en een eigen interpretatie. Daarmee komen religieuze, eeuwenoude, traditionele rituelen en zeer persoonlijke vormen van verering in Desire for Devotion op een gelijkwaardig plan.

Retort Art Space is geopend donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. De opening is op 27 maart van 16.00-17.00 uur.Anoushka van Velzen
Anoushka van Velzen


27 maart 2011 - 24 april 2011

Retort Art Space
Aalsmeerweg 103
1059 AG Amsterdam
020-6694669
info@retortproject.nl
@RetortArtSpace (twitter)

Er is werk te zien van
Anoushka van Velzen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl