Dagboek van een Fotogek

René Louman fotografeert al zo'n 20 jaar alles wat hij tegenkomt en hem boeit. Omdat hij in Amsterdam woont zijn daar de meeste foto's van, maar ook elders gaat altijd de camera mee, hij is fotogek. Zijn website heet dan ook: Dagboek van een Fotogek en zo heet ook de tentoonstelling van hem in de Amstelkerk.

René Louman
René Louman (diashow met meer beelden)

Amsterdam, waartoe deze tentoonstelling zich beperkt, blijft steeds verrassen, maar uit de veelheid van onderwerpen kwamen toch een aantal thema's bovendrijven. Op de eerste plaats natuurlijk de mensen. Toen René in 1999 op een druk punt in de binnenstad kwam wonen is hij die meteen van daaruit gaan fotograferen, resulterend in diverse tentoonstellingen o.a. in het Pintohuis. Maar ook b.v. de werkers van de Noord-Zuid-lijn die te zien is geweest bij boekhandel Scheltema.Een ander belangrijk thema zijn spiegelingen. In het begin vooral in regenplassen, wat bijna niemand toen nog deed. Dat viel zo op dat er in 1999 in het Parool een stukje met foto werd geplaatst, later ook in Ons Amsterdam. Ook daarvan kwamen diverse tentoonstellingen. En hij stond ermee op de zondagse kunstmarkt op het Spui.

Zijn belangrijkste project voerde hij uit in verzorgingstehuis Flesseman. Daar fotografeerde hij de bewoners om ze vervolgens in twee oude foto's van toen ze nog jong waren te monteren. Hij wilde aan bewoners zelf en aan verzorgers laten zien dat ze niet altijd krakkemikkig waren en zo ook niet benaderd moesten worden: alle fases horen bij de totale mens. Foto's ervan stonden in de Volkskrant, het Parool en Trouw en er kwam een fotoboek van: Heden en Verleden, Altijd Nu. Het boek werd door toenmalig burgemeester Job Cohen aan de bewoonster die op de cover stond uitgereikt.

4 juli 2017 - 11 augustus 2017

Amstelkerk
Amstelveld 10
1017 JD Amsterdam
020-5200060
info@stadsherstel.nl
www.stadsherstel.nl/60/amstelkerk
@stadsherstel (twitter)
De Amstelkerk is op werkdagen geopend van 10.00-17.00 uur. Tijdens evenementen is de Amstelkerk oop geopende buiten kantooruren, kijk op de website van Stadsherstel voor meer informatie.

Er is werk te zien van
René Louman

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
11 november 2019 - 24 november 2019, Amsterdam
Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
Slow Photography
2 november 2019 - 7 december 2019, Eindhoven
Slow Photography
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940
18 oktober 2019 - 16 februari 2020, Amsterdam
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl